Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana Umut Turnuvası başladı
28 Mart 2016 / 12:58
Adana Umut Turnuvası başladı
"Umudumuz kardeşliğimizdir" diyerek yola çıkan Suriye Umut Topluluğu faaliyetlerine başladı...
İHH, Adana İnsani Yardım Derneği ve Suriye Umut Topluluğu organizesiyle düzenlenen, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Seyhan ve Yüreğir gençlik merkezlerinin destek verdiği  'Umut Futbol Turnuvası' başladı.
 
Yüreğir ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesinde bir halı sahada başlayan turnuvanın açılışına çok sayıda bürokrat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaş katıldı.
 
Tamamı Suriyelilerden oluşan 32 takımın katıldığı turnuva 2 hafta boyunca sürecek ve turnuva sonunda başarılı olan takımlara ödülleri verilecek.
 
Turnuvanın açılışında bir konuşma yapan Adana İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Suriye Umut Topluluğu Başkanı Mahmut Eraslan, Arapçaya tercüme edilen konuşmasında kısa bir süre önce kurulan "umudumuz kardeşliğimizdir" diyerek yola çıkan Suriye Umut Topluluğu'nun Suriyeliler için bir umut olmaya başladığını, tamamen Suriyeli insanların desteğiyle Suriye’ye bir kamyon dolusu yardımı geçen hafta gönderdiklerini bu turnuvayla da ikinci etkinliklerini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak organizasyonlara destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
 
 Daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan organizasyon sorumlularından  Suriye Mili Takım futbolcusu Hasan Aldahir Türk devletine Adana Valisi Mustafa Büyük ve gençlik merkezine teşekkür etti.
 
Turnuva öncesinde karşı karşıya gelecek takım futbolcuları da karşılaşma öncesinde kameraların karşısına geçerek birlik ve beraberlik pozu verdi.
 
Konuşmaların ardından başlayan turnuvada takımlar kıyasıya bir mücadelenin içerisine girerken konuklar da kıran kırana geçen karşılaşmaları keyifle izlediler.
Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber