Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana Ticaret Odası'nda seçim heyecanı
13 Ekim 2022 / 16:41
Adana Ticaret Odası'nda seçim heyecanı
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı 20 bini aktif olmak üzere 33 bin üyesiyle Türkiye?nin 5 büyük meslek kuruluşundan biri olan Adana Ticaret Odası?nda seçim heyecanı sürüyor.

15 Ekim'de yapılacak seçimlerle yeni başkan belirlenecek. Başkan adaylarından Mehmet Şahbaz, "Adana'da birlik beraberliği sağlayacak. 'Ben yaptım' değil, ortak fikirlerle biz burayı yöneteceğiz. Biz burada gençlere ağabeylik yapacağız. Her sektörü dinleyeceğiz" dedi.
128 yıl önce kurulan Adana Ticaret Odası (ATO), tarihinin en heyecanlı seçim süreçlerinden birini yaşıyor. 46 meslek grubunda 121 meclis üyeliği ve meslek komitesi üyelikleri için yapılan seçimler tamamlandı. 2022-2026 döneminde görev alacak meclis üyelerinin belirlendiği seçimlerde oy kullanma hakkı bulunan 15 bin 575 ATO üyesinden 8 bin 64?ü kurulan sandıklarda oy kullandı. Olumsuz hiçbir gelişmenin yaşanmadığı, demokrasi şölenini andıran ve şehir merkezindeki Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu'nda gerçekleştirilen seçimlerde katılım oranı yüzde 52 olarak gerçekleşti.
YENİ BAŞKAN CUMARTESİ BELİRLENECEK
20 bini aktif olmak üzere 33 bin üyesiyle Türkiye?nin 5 büyük meslek kuruluşundan biri olan Adana Ticaret Odası?nın yeni başkanının belirleneceği seçimler, 15 Ekim'de yapılacak. Başkanlık için Mehmet Şahbaz, Yücel Bayram ve Dr. Cengiz Yılmaz yarışacak.
ŞAHBAZ: ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ
ATO başkan adaylarından Mehmet Şahbaz, seçilmeleri halinde tüm sektörlerin sorunlarını 'ortak akıl' ile çözeceklerini kaydetti. Şahbaz, "Adana'da birlik beraberliği sağlayacağız. 'Ben yaptım' değil, ortak fikirlerle biz burayı yöneteceğiz. Biz burada gençlere ağabeylik yapacağız. Her sektörü dinleyeceğiz. Bütün sorunları üyelerimiz bizlere getirecekler. Ortak akıl alarak, her noktadan inceleyeceğiz. Sorunları teker teker çözmeye çalışacağız. Gruplar halinde bunları çözeceğiz. Buradaki amacımız esnaflarımıza, iş insanlarımıza ATO olarak ne yapmamız gerekiyorsa hepsini el birliğiyle yapacağız. Ortak akıllarla bir araya geleceğiz. Çok iyi vizyonlu insanları yönetime alıyoruz. Zaman ayıracak, bilgi dağırcığı yüksek insanlar alıyoruz. Hep birlikte el ele vererek, sorunları çözeceğiz. Ben ve arkadaşlarım, herkesi kucaklayacağız. Biz hep birlikte katma değer katacağız" dedi.

 

Kaynak: Sondakika.com

Kaynak: DHA

Bu haber toplam 239 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber