Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana şehitlerini toprağa verdi
04 Eylül 2016 / 22:39
Adana şehitlerini toprağa verdi
Hakkari’de PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Hulusi Emre Dilci ile Murat Demirci gözyaşları ile defnedildi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hulusi Emre Dilci ile Murat Demirci Adana’da son yolculuğuna uğurlanırken, Demirci'nin annesi oğlunun tabutu başında "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağırarak ağladı.


Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda dün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hulusi Emre Dilci ile Murat Demirci Van'da yapılan askeri törenin ardından havayoluyla Adana'ya getirildi. 

Delici'nin cenazesi havalimanından 2000 Evler Mahallesi 76079 sokakta bulunana baba ocağına getirilirken, Derici'nin cenazesi de Yeşiltepe Mahallesi 2959 sokaktaki baba ocağına götürüldü. Cenazeler daha sonra tören için Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı naaşları silah arkadaşlarının omuzlarında cami avlusuna alındı. Bu sırada şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu. 

Şehit Dilci'nin annesi Sevil Dilci oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılarak "oğlum, canım" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin 11 yaşındaki kardeşi Yusuf Dilci de tabuta sarılarak ağladı. 

Şehit Demirci'nin annesi Emine Demirci ise, ağlayarak tabutun başına gelip bir süre tabuta sarılarak, "Neden gittin oğlum, böyle mi olacaktı" diye ağladı. Bu sırada törene gelen vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı. 

Şehit annesi Demirci de elini havaya kaldırarak oğlunun tabutu başında "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağırarak ağladı. Şehidin 10 yaşındaki kız kardeşi Sude Demirci, ağabeyinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılarak uzun süre "Gitme" diyerek ağladı. Onu yakınları tabutun yanından uzaklaştırdı ancak küçük kız bir türlü sakinleştirilemedi. Şehidin erkek kardeşi İsmail Demirci de gözyaşlarına boğuldu. 

Törende iki şehidin annesi yan yana otururken, onları askerler teskin etmeye çalıştı. Bir süre sonra şehitlerin tek tek cenaze namazları kılındı. Bu sırada şehit babası Kadir Dilci gözyaşlarına boğuldu. 

Cenaze namazının ardından şehit Dilci toprağa verilmek üzeri Kabasakal Mezarlığı'na, şehit Demirci ise Aladağ ilçesine götürüldü. 

Cenaze törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Zülfikar Tümer İnönü, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve çok sayıda komutan ile vatandaşlar katıldı.
Bu haber toplam 607 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber