Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana savaş istemiyor
02 Temmuz 2015 / 11:34
Adana savaş istemiyor
Türkiye, Suriye’ye askeri harekatı tartışırken, CHP Adana eski Milletvekili Ümit Özgümüş’ten gündem yaratacak bir açıklama geldi.

Olası bir savaşa karşı çıkan Ümit Özgümüş, Türkiye’nin savaşa girmesi durumunda “Vicdani ret” çağrısı yapacağını söyledi. Siyasi parti temscileri de savaşa karşı olduklarını vurguladı.

VİCDANİ RET ÇAĞRISI YAPARIM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana eski Milletvekili Ümit Özgümüş, gündemle ilgili yine çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı. Milletvekilliği döneminde farklı çıkışlarıyla gündeme gelen Ümit Özgümüş, Suriye’ye askeri harekatın tartışıldığı şu günlerde, vicdani ret çağrısı yapabileceğini söyledi. Özgümüş, “Meclis kürsüsünden söylemiştim. Yine söylüyorum. Savaş çıkarça vicdani ret çağrısı yaparım” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BATAKLIĞA SAPLANIR

Siyasi partilerin temsilcileri de Türkiye’nin savaşa girmemesi yönünde görüş belirtti. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, savaşa girmenin Türkiye’nin bataklığa saplanması demek olduğunu söyledi. Yılmaz, “Ortadoğu coğrafyası şu anda çok karışık. Suriye de bu karışıklıktan payını alınıyor. 900 km sınırımız olan Suriye’ye girilmesi hem maddi hem manevi açıdan çok ciddi zararlar doğurur” dedi.

DİPLOMATİK ÇALIŞMA YAPILMALI

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da, Türkiye’nin Suriye’ye girmesine taraf olmadığını açıkladı. Diplomatik çalışma yapılmasının önemine değinen Beştaş, “Hem Türkiye’deki iç barış için hem de sınırların diğer yakasıyla barış içerisinde yaşamamız için diplomasi ve barışçıl bir siyaset geliştirmemiz gerekiyor. Adana’da geçiş güzergahı olması dolayısıyla en çok etkilenecek illerin başında gelmektedir” diye konuştu.

TÜRKİYE TEK BAŞINA KARAR ALAMAZ

HDP’li Meral Danış Beştaş, şöyle devam etti: “Türkiye’nin Suriye’ye girmek istemesi tek başına alabileceği bir karar değildir. Türkiye uluslararası birliklere üyedir. NATO ve Birleşmiş Milletlerin kararı olmadan böyle bir işe giremez. Ayrıca mevcut hükümet geçicidir. Kalıcı hükümet kurulana kadar geçici işleri yapmakla yükümlüdür. Alınacak bir Suriye’ye girme karar meşru bir karar olmaz.”

KARARI MECLİS TARTIŞIP VERMELİ

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Nevzat Batmaz da, olası bir savaş kararının Meclis tarafından alınması gerektiğini hatırlattı. Batmaz, “Ülkenin bekası için, bayrağı için, toprağı milleti için savaş şart olduğunda bundan kaçılmaz. Ancak savaş son seçenektir. Savaş tüm taraflara büyük kapıylar verdirir. Her yol denendikten sonra buna karar verilir. Ne için savaşağız bunu sorgulamak lazım. Kararı meclis iyice tartılşıp karar vermeli” dedi.

Bu haber toplam 341 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber