Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
04 Ağustos 2015 / 09:02
"Adana sağlık üssü olacak"
33 bin kişilik seyirci kapasitesi ile Çukurova Bölgesi’nin en büyük stadı olarak planlanan Koza Arena Stadyumu inşaatının tamamlanmasıyla, Adana sporundaki başarı çıtasının artacağına olan inancını vurguladı

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ile birlikte, yapımları devam eden Koza Arena Stadyumu ile Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel Ortaklığı modeliyle gerçekleştirilen 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü ve 200 yataklı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası inşatlarında incelemelerde bulundu. 
Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ile birlikte ilk olarak yapımı devam eden ve gelecek yıl hizmete girmesi planlanan Koza Arena Stadyumu’na giderek, yetkililerden bilgi alan Vali Mustafa Büyük, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, 33 bin kişilik seyirci kapasitesi ile Çukurova Bölgesi’nin en büyük stadı olarak planlanan Koza Arena Stadyumu inşaatının tamamlanmasıyla, Adana sporundaki başarı çıtasının artacağına olan inancını vurguladı.

"ENTEGRE SAĞLIK KAMPUSU İLE ADANA, BÖLGESEL BİR SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK"
Koza Arena Stadyumu inşaatındaki incelemenin ardından Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ile birlikte 200 yataklı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası ve 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü inşaatını inceleyen Vali Büyük, Entegre Sağlık Kampüsü’nün, 182 yataklı Onkoloji Hastanesi, 185 yataklı Kardiyoloji ve KVC Hastanesi, 349 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 285 yataklı Genel Hastane, 299 yataklı Genel Hastane ile bu hastanelerin Ortak Teşhis ve Tedavi Hastanesi, 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Psikiyatri Hastanesi ile Adana’nın yanı sıra Osmaniye ve Hatay gibi çevre illere hizmet vereceğini kaydederek, “Bu Entegre Sağlık Kampüsü'nün tamamlanmasıyla birlikte, tıbbi hizmetlerdeki başarısı ve potansiyeli ile dikkat çeken Adana’mızın, ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir sağlık üssü olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

"KAMPÜS ADANA'YA KATKI SAĞLAYACAK"
Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise yaptığı açıklamada, 6 hastaneden oluşan kampüsün tamamlandığında hem Adana, hem Türkiye hem de bütün Orta Doğu için ciddi bir hizmet olacağını vurgulayarak, "Kampüs hayata geçtiğinde Adana’ya başka ülkelerden hastalar gelecek. Sağlık turistlerinin gelmesiyle de Adana kazanacak. Kampüse gelecek her bir yabancı hasta, şehrimize ayrıca ekstra katkı sağlayacak. Vatandaşlarımıza bir yandan kaliteli sağlık hizmeti sunulurken, bir yandan da istihdama katkı sağlanacak” şeklinde konuştu.
Yetkililerden bilgi alan Vali Büyük ve Adana Milletvekili Ünüvar, çalışmaların planlanan program kapsamında hızla sürdürülmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Bu haber toplam 438 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber