Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana protokolü bu iftarda buluştu
28 Haziran 2015 / 20:03
Adana protokolü bu iftarda buluştu
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı, sanayicileri ve kent protokolünü geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinde bir araya getirdi.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Osman Nuri Oğuz, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Hikmet Aslan, Vahit Gözek, Hilal Aksöz, Mustafa Fidan ve Bölge Müdürü Mustafa Keskin’in konukları “Hoş geldiniz” diyerek karşıladıkları yemek, Park Zirve’de gerçekleştirildi.
Yemeğe, Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Vali Yardımcıları, Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, İl Müftüsü Arif Gökçe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Yumuşak , kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sanayiciler katıldı.

DEVLET-MİLLET İŞ BİRLİĞİNİN GÜZEL ÖRNEĞİ YAŞANIYOR
Samimi bir ortamda geçen ve İl Müftüsü Arif Gökçe’nin dualarıyla yenilen yemeğin ardından konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, iftar programı nedeniyle AOSB yönetimine teşekkür etti. Büyük, “Ramazan gününde hepimizin idrak ettiği fakirlik, ihtiyaç sahibi olma ve oruçla alacağımız ders ve ibretleri değerlendirdiğimiz zaman sizlere; yapmış olduğunuz çalışmalar için ayrıca teşekkür etmemiz gerekiyor." dedi.
Ramazanın getirdiği bu huzur ortamında mesai arkadaşları ve kent sanayicileriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Büyük, şöyle devam etti:
“İş veren, aş veren, kalkınma ve zenginlik sağlayan kurumların çalışmaları hepimiz için büyük bir mutluluk. Bu günlerde sizlerin yapmış olduğu gayretleri, ülkemiz, ilimiz için vermiş olduğunuz çabaları takdirle karşıladığımızı ve elimizden geldiğince yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum. Devletin milletle işbirliğinin güzel örnekleri, beraberliği yaşanıyor. Milletimizin güzel adetleri, gelenekleri var. Bu gelenekler çerçevesinde Ramazan'da yardımlaşmanın en üst seviyesi gerçekleşiyor. İlimizde hem dışarıdan gelmiş misafirlerimiz, hem de kendi ihtiyaç sahibi insanlarımız var, yardımların onlara da ulaşması bu güzelliği gerçekleştiriyor.”

ÜNÜVAR'IN “YENİ HÜKÜMET” TEMENNİSİ
Adana AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da konuşmasında, Ramazan sofralarının bütün sofralardan daha bereketli olduğunu belirtti. Ünüvar, “Seçimden sonra bir aritmetik oluştu. Şu an bir belirsizlik var gibi görünüyor ama en kısa sürede inşallah yeni hükümet kurulur ve Türkiye yeni hükümetiyle yoluna devam eder. Suriye sınırında yaşanan vahim hadiseler yeni hükümetin kurulmasının bir an önce hızlanması gerektiğini gösteriyor. Bu yüzden bizlere çok yoğun sorumluluklar düşüyor. Bizler sizlerin temsilcileri olarak sizleri gerek Adana da gerek, Ankara'da en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Seçim döneminde bütün odalarımızla Adana'nın problemlerini belirledik ve bundan sonraki dönemde bu problemleri yakinen inceleyip çözeceğiz. Adana tarihi konumu ile dünyanın en önemli şehirlerinden birisi. Biz ne kadar işlerimizi ileriye götürürsek Adana'nın gelişimine o kadar katkıda bulunmuş oluruz” dedi.

AOSB BAŞKANI SÜTCÜ, TEŞEKKÜR ETTİ
AOSB Başkanı Bekir Sütcü de yaptığı konuşmada; sanayici, iş adamları ve kent protokolü ile bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Sütcü, "Adanamız için çalışmaya her zaman hazır olduğumuzu özellikle belirtmek isteriz. ‘Adanamıza dolayısıyla Türkiye'ye istihdamda, üretimde, ihracatta neler yapabiliriz, çıtamızı nasıl yükseltebiliriz’ çabalarının peşindeyiz. Şu günlerde de, ülkemizin çevresinde bulunan karışıklıklara rağmen sanayimiz ve üretimimiz iyi bir şekilde yoluna devam etmektedir. Bundan sonra da çevremizde bulunan bu olumsuzluklardan bir an önce kurtularak daha iyi yerlere gelmek isteriz. Geçtiğimiz dönemde güzel bir genel seçim yaşadık. Şimdi ise iş alemi olarak yeni hükümetimizin kurulmasını ve sanayimizin gelişmesi için çalışma birlikteliğinin sürmesini canı gönülden temenni ediyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 484 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber