Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana merkezli HTŞ operasyonu
15 Ocak 2019 / 13:19
Adana merkezli HTŞ operasyonu
Adana merkezli Ankara ve İstanbul'da Heyet Tahrir Şam'a yönelik operasyon düzenlendi.

Adana merkezli Ankara ve İstanbul'da Heyet Tahrir Şam'a yönelik operasyonda aralarında bir dernek başkanının da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

 
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Türkiye'de El-Kaide’nin Suriye’deki yapılanması olarak faaliyet gösteren “Heyet Tahrir Şam” (HTŞ) elaman kazandıran ve lojistik destek sağlayan bir grubun olduğu belirlendi. 

Polis zanlıları yakalamak için şafak vakti operasyon başlattı. Aralarında özel harekatında olduğu 300 polisle ekipler Adana merkezli Ankara ve İstanbul'da 18 adrese eş zamanlı olarak baskın düzenledi. 

Baskında Suriye ve Yemen'deki mülteci kamplarına yardım götüren Fukara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Fukara-Der) Genel Başkanı Hasan Süslü ile birlikte 13 kişi gözaltına alındı. 

Zanlıların evlerine özel harekat polisleri tek tek girdi. Zanlılar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete getirildi. 

Zanlıların HTŞ'ye elaman temin etti, para, yiyecek, kıyafet ve her türlü yedek parça yardımı yaptığı ileri sürüldü. Zanlılardan Hasan Süslü'nün bütün bu faaliyetleri organize ettiği öne sürüldü. Bu nedenle MASAK tarafından Hasan Süslü'nün para hareketi incelemeye alındığı öğrenildi.
Bu haber toplam 932 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber