Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana merkezli FETÖ operasyonu
27 Kasım 2018 / 13:59
Adana merkezli FETÖ operasyonu
Adana merkezli 10 ilde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ‘askeri mahrem’ yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi

Adana merkezli 10 ilde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ‘askeri mahrem’ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 26 kişi gözaltına alındı.


Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 28’i aktif görevde, 1'i ihraç, 1’i emekli, 2’si görevden ayrılarak üniversitede, 1’i de özel sektörde çalışan 33 asker ile ‘mahrem imam’ olduğu değerlendirilen 3 öğretmen ve 1 mühendis olmak üzere toplam 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ‘askeri mahrem’ yapılanmasına yönelik Adana merkezli, Ankara, Amasya, Bitlis, Kayseri, Kütahya, Malatya, Van, Mersin, Şanlıurfa'da şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 11'inin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

Hava, kara ve deniz kuvvetleri ile jandarmada 12’si subay, 21’i astsubay rütbesinde görevli asker şüphelilerin, örgütün mahrem yapılanmasında ankesörlü ve kontörlü sabit hatlardan örgütsel haberleşme yöntemiyle iletişim kurdukları değerlendiriliyor.
Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber