Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana merkezli 3 ilde terör operasyonu
07 Ekim 2016 / 23:43
Adana merkezli 3 ilde terör operasyonu
MLKP ile ESP'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü kadın 4 kişi tutuklandı.

Adana merkezli 3 ilde terör örgütü MLKP ile ESP'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü kadın 4 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 Eylül 2016 tarihinde Adana, Diyarbakır ve Malatya'da terör örgütü MLKP ile ESP'ye yönelik operasyon başlattı.

Operasyonda 5'i kadın 8 kişiyi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyette ifade vermedi. Zanlılardan 1'i emniyetten sonra serbest bırakılırken, 4'ü kadın 7 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu tamamlanan şüphelilerden D.K. serbest bırakıldı.

Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan zanlılardan A.Y., M.Ö., F.Ö. adlı kadınlar ile M.A. tutuklandı, M.E. ve M.S. ise adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Zanlıların ikametlerinde ve ESP İl Başkanlığı binasında yapılan aramalarda, haklarında mahkemelerce toplatma ve yasaklama kararı bulunan çok sayıda kitap ve örgütsel içerikli afiş, pankart, kitap, dergi, doküman ile dijital malzeme ele geçirildi.

 

Bu haber toplam 634 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber