Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'lı gelinlerin hırsızlarla imtihanı
25 Mart 2014 / 10:26
Adana'lı gelinlerin hırsızlarla imtihanı
Adana'da yapılan düğünle evlenen Norveçli gelinin, düğünden sonra gittiği restoranda gelin arabasındaki çantası çalındı.

Norveç'te, turizm otelcilik eğitimi alan Birgitte Jorgensen (22) geçtiğimiz yaz tatilinde Antalya Side'ye gelerek tatilini geçirdi. Bu arada Jorgensen, Adana'danSide'ye çalışmaya giden ve bir restoranda garson alarak görev yapan Tolgahan Küncü'nün (24) çalıştığı iş yerine geldi. Ailesiyle birlikte yemek yiyen Jorgenson, burada Küncü ile arkadaş oldu. Gençler bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Ailesini Norveç'e gönderen genç kız Adana'da Müslüman olup düğün hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz pazar günü de Türk gelenek ve göreneklerine göre düğün yapıldı. Düğün arabasıyla düğün salonuna gelen ve meşalelerle karşılanan Norveçli gelin düğünde dans edip Türk müzikleriyle oynadı. Damat düğünden sonra eşine Adana Kebabı yedirmek için bir restorana götürdü. Düğün arabasını da restoranın oto parkına bıraktı. Çift yemek yedikten sora arabanın yanına gelerek eve gitmek istedi. Ancak damat Küncü otomobilin kelebek diye tabir edilen camının kırık olduğunu ve kanlar olduğunu gördü. Bunun üzerine kapıyı açıp baktığında içinde Birgitte'nin cep telefonu, pasaportu ve kıyafetlerinin olduğu çantanın olmadığını gördü. Küncü hemen polisi arayıp durumu haber verdi. Birgitte'ye de çantasının çalındığını söyledi. Birgitte hırsızlık olduğunu öğrenince şok oldu. Çift, Birgitte'nin çantasının yanında gecede takılan takıların bulunduğu çantanın çalınmamış olmasına ise sevindi. Polis otomobilden parmak ve kan izlerini alarak hırsızı yakalamak için çalışma başlattı. Çalışma bittikten sonra da çift en mutlu günlerinde polis merkezine giderek ifade verip daha sonra eve geldi.

Damat Küncü, otomobilin kolunda kan izleri olduğunu görünce arkadaşının elinin kanadığını düşündüğünü daha sonra camın kırık olduğunu görünce hırsızlık olduğunu anladığını belirterek, "En mutlu günümüzde hüznü yaşadık. Sadece eşime Adana Kebabı yedirmek istemiştim. Ama başımıza gelmeyen kalmadı. Şimdi çok acı ama belki gelecekte değişik bir anı olarak hatırlayacağız bu olayı" dedi.

Birgitte ise gözleri dolarak çantasının çalındığını görünce şok olduğunu söyleyerek, "Çok üzücü bir olay. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Telefonum, pasaportum, Vizekartlarım çalındı. Çok üzgünüm bu yüzden. Bizim ülkemizde ben böyle bir olaya şahit olmadım. Gelin arabasından hırsızlık olduğunu duymadım. Polis bize en kısa zamanda hırsızların yakalanacağını söyledi. Ben de hırsızların bir an önce yakalanmasını ümit ediyorum" diye konuştu.

Adana'DA GELİNLERE ‘HIRSIZ’ ŞOKU

Adana’da Norveçli gelinin düğün aracının soyulmasının ardından, Adana'da soyulan düğün arabaları tekrar gündeme geldi. Bu yılı 2'si Merkez Park'ta olmak üzere 3 düğün arabası soyuldu.

Aynı yerde daha önce de bir çift hırsız şoku yaşamıştı. İlk olay 3 Kasım 2013 tarihinde meydana gelmiş, Selman Demiryürek (26) ile Seda Demiryürek (25) Merkez Park'ta fotoğraf çektirirken gelin arabasının camı kırılmış ve 10 bin lira değerinde altın ve gelinin cep telefonunun bulunduğu çanta çalınmıştı. Polisler güvenlik kameralarını incelerken, biri elinde gelinin çantası iki kişinin yüzünü kapattığı görüldü. Yapılan araştırma sonucu zanlılar Mehmet A. (26), Ümit E. (24) ve Uğur K. (25) saklandıkları evlerde yakaladı. Zanlılardan Mehmet A. adliyeye sevk edilirken, “Televizyonda haberi izledim ve pişman oldum. Gelinin gözyaşlarına üzüldüm” demişti.

Merkez Park'taki ikinci olayda ise damat Merkez Park’ta düğün fotoğrafı çektirirken düğün arabasının camı kırıldı. Arabadaki çantayı alan hırsızlar kayıplara karıştı. Kötü haber, gelin Hatice Güçlü’ye (23) düğün esnasında söylendi. Hatice Güçlü(23) ile Selman Taşkın (26) çiftinin tesellisi, hırsızların boş çantayı almış olması.

Yaşanan diğer bir olay ise, merkez Çukurova ilçesinde bulunan Doğal Park'ta 15 Aralık 2013’te meydana gelmişti. Ünal Kara (30) ile Nurcan Kara (28) çifti fotoğraf çektirirken düğün arabalarının camı kırılmış ve çanta çalınmıştı.

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber