Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana İl Seçim Kurulu Uğur Mumcu Meydanı'nı Erdoğan'a Verdi
21 Mayıs 2015 / 19:19
Adana İl Seçim Kurulu Uğur Mumcu Meydanı'nı Erdoğan'a Verdi
Adana İl Seçim Kurulu, 29 Mayıs'ta Adana'da Vatan Partisi'nin yapacağı miting alanını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı olduğu gerekçesiyle siyasi partilere tahsis etmeme kararı aldı.

Adana İl Seçim Kurulu, Valiliğin seçim mitinglerinin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı'nın 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'halkla buluşma programı' olduğu gerekçesiyle diğer siyasi partilere tahsis edilmemesi isteğinin ilçe seçim kurulunca reddi kararını bozdu.

İLÇE SEÇİM KURULU REDDETMİŞTİ

7 Mayıs'ta Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, Seyhan 1'nci İlçe Seçim Kurulu'ndan Genel Başkan Doğu Perinçek'in katılacağı miting için 29 Mayıs 2015 günü Uğur Mumcu Meydanı'nın kendilerine tahsis edilmesini istemiş, 15 Mayıs'ta ise Adana Valiliği, İlçe Seçim Kurulu'na 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uğur Mumcu Meydanı'nda halkla buluşma programı olduğundan herhangi bir siyasi parti faaliyeti için tahsis yapılmamasını istemişti. İlçe Seçim Kurulu kendilerinin siyasi partilerin talep ettikleri tarihleri değiştirme veya reddetme yetkileri olmadığı gerekçesiyle, Adana Valiliği'nin talebini reddetmişti.

Ancak İl Seçim Kurulu, Seyhan 1'nci İlçe Seçim Kurulu'nun 2015/14 nolu ret kararını iptal ederek, Valiliğin talebinin uygunluğuna karar verdi.

VATAN PARTİSİ: YSK'YA BAŞVURACAĞIZ

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Başkanı Nevzat Batmaz, saat 17.00 sıralarında İl Seçim Kurulu'nun kararının kendilerine tebliğ edildiğini söyledi. Batmaz, "Biz İl Seçim Kurulu'nun verdiği bu karara itiraz edeceğiz. Bu konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıyacağız. Bu haksız bir karardır. Söz konusu tarihte miting alanı seçim kurulunun yetkisinde kullanılabilir ve partilere tahsis edilebilir" dedi

 

YASA NE DİYOR

İlçe Seçim Kurulları, 28 Mayıs 2015'de sabahından, 6 Haziran 2015 günü saat 18.00'e kadar olan propaganda süresinde, denetim ve gözetim yetkisini alacak. İlçe Seçim Kurulları, bir siyasi partinin talep ettiği tarihin başka bir siyasi partinin talebi ile çakışmaması durumunda, o tarihi siyasi partiye vermek durumunda.

Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçim süresince uygulanacak seçim propagandası usul ve esasları ile yapılmayacak işleri düzenleyen 236 sayılı kararın ilgili sölümü şöyle:

"İlçe seçim kurulunca, o seçim çevresi içindeki miting alanlarının 22 Mayıs 2015 gününe kadar belirlenerek, seçime katılacak siyasi partilere ve bağımsız adaylara yazılı olarak bildirilmesine ve siyasi parti ve bağımsız adayların, bildirimden itibaren 3 gün içinde (en geç 25 Mayıs 2015) yararlanmak istedikleri miting alanlarını ve tarihini yazılı olarak ilçe seçim kuruluna iletmelerinin ve ilçe seçim kurullarınca da en geç 27 Mayıs 2015 günü siyasi parti ve bağımsız adayların yararlanacakları miting alanlarının ve tarihinin belirlenmesi gerektiğine; Birden fazla siyasi partinin ve bağımsız adayın sözlü propaganda yapmak için müracaatı üzerine, ilçe seçim kurullarınca toplantı, meydan, gün, sıra ve saatlerinin 26 Mayıs 2015 gününe kadar ad çekme ile belirlenip, ilgililerine tebliğ edilmesine ve bağımsız adaylar için de aynı suretle haftada bir günün ayrılmasına."

Bu haber toplam 651 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber