Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana gıda denetiminde birinci
06 Şubat 2014 / 17:57
Adana gıda denetiminde birinci
Adana Vali Hüseyin Avni Coş, 2013 yılında 79 denetçi ile 24bin 439 gıda denetimi gerçekleştirildiğini bildirdi

İl Özel İdaresi’nce sağlanan kaynak kapsamında, tarımsal üretimin arttırılmasıyla birlikte, verimliliğin ve kaliteli üretimin sağlanmasını hayati derecede önemsediklerini kaydeden Vali Coş, “Hükümetimiz ve bakanlığımızın himayelerinde, ilimizdeki tarımsal faaliyetlere verdiğimiz desteğin, olumlu sonuçlar verdiğini görmekten mutluyuz. Kent ve bölge tarımının gelişip kalkınması için gösterdiğimiz hassasiyeti titizlikle sürdüreceğiz” dedi.


Türkiye ve Adana tarımının 2013 yılı itibari ile içinde bulunduğu durumu ve geleceğini değerlendiren Vali Hüseyin Avni Coş, “Üretim Değerleri, Gıda ve Yem, İhracat, Bitkisel Üretim, Hayvancılık, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Eğitim, Yayım ve Desteklemeler” başlıkları altında incelediğimizde, tarımımızın geldiği aşama, rakamlarda da kendini gösteriyor. Tarımda sağladığımız iyileşme ve gelişme, gelecek adına bizleri umutlandırıyor” diye konuştu.

Vali Coş, şöyle devam etti: Türkiye 62 milyar dolarlık tarım ürünleri hasılası ile tarım ürünleri üretiminde Avrupa birincisi ve dünya yedincisi konumuna ulaşmıştır. Son dokuz yıl içerisinde Türk tarımı sekiz kez pozitif büyüme göstermiş, bu başarı Avrupa Birliği ülkeleri tarafından da takdirle karşılanmış ve örnek gösterilmiştir. Adana, tarım ürünleri hasılasına 2,5 milyar dolarlık bir katkı sağlayarak bu başarının en büyük pay sahibi olan illerinden biri olmuştur.”

2013 yılı gıda çalışmaları açısında hareketli geçen bir yıl olduğunu belirten Vali Coş, "Denetimlerin yanı sıra yeni yayınlanan mevzuatların uygulanması konusunda sektörün ve kamuoyunun bilgilendirilmesi, gıda çalışanlarına hijyen konusunda eğitimler ve denetimler önemli bir yer tutmuştur. Bu kapsamda 2013 yılında 79 denetçi ile 24 bin 439 gıda denetimi gerçekleştirilmiştir. Denetçi başına düşen denetim sayısı yönünden ilimiz, 309 denetimle Türkiye birincisi konumundadır. Ayrıca 2013 yılında 174 Alo gıda hattına bin 185 adet ihbar yapılmış ve ihbarlar zamanında incelenerek, tavizsiz bir şekilde gereği uygulanmıştır” diye konuştu.
Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber