Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana Demirspor’dan teröre tepki
15 Aralık 2016 / 16:55
Adana Demirspor’dan teröre tepki
İpekoğlu, Sözlü'nün söz verdiğini ve çeşitli isimlerle görüşmeye başladıklarını söyledi.

Adana Demirspor’dan teröre tepki
TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'lu futbolcular, antrenman öncesi kendilerine refakat eden polislere İstanbul'daki hain terör saldırısından dolayı karanfil vererek başsağlığı dilediler.


Beşiktaş- Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Arena'nın önünde yer alan çevik kuvvet aracının bulunduğu bölgeye düzenlenen terör saldırısına tüm Türkiye’den olduğu gibi Adana Demirspor’dan da tepki geldi.

Pazar günü deplasmanda oynayacakları Evkur Yeni Malatyaspor maçının hazırlıklarına başlayan Adana Demirspor’da, teknik heyet ve futbolcular idman öncesi emniyet mensuplarına karanfil vererek teröre tepki gösterdi. Mavi-lacivertli takımın yaptığı antrenmana refakat eden polis memurlarına karanfil veren oyuncular, tüm emniyet teşkilatına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dilediler.

Takımın akşam yaptığı çalışmada yenileme idmanı gerçekleştirildi.
 
ŞİMŞEK TRANSFERLE ÇAKACAK
TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, devre arasında ihtiyaçları olan tüm oyuncuları transfer etmek için Kulüp Başkanı Sedat Sözlü'nün söz verdiğini ve çeşitli isimlerle görüşmeye başladıklarını söyledi.

Ligin 14. haftasında ağırladıkları Boluspor'a 2-1 yenilen Adana Demirspor'un Teknik Direktörü İpekoğlu, Aytaç Durak Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.
Ligin başından bu yana 43 tane çok iyi pozisyona girdiklerini, bu pozisyonlarda 10 tane gol attıklarını anlatan İpekoğlu, buna karşılık 21 pozisyona giren rakiplerinden 9 tane gol yediklerini belirtti.

"Mağlup olduk, tabii ki üzgünüz"
Takımın en büyük probleminin bireysel hatalar olduğunu kaydeden İpekoğlu, Boluspor mağlubiyetine ilişkin şunları söyledi:
“Bolu maçında 2 tane bireysel hata ve bunun dışında girdikleri net bir pozisyon var onu da Emrullah kurtardı. Hem oyunsal anlamda hem pozisyon anlamında çok ciddi pozisyonlar var; maç başına 5 tane pozisyon düşüyor. Rakiplerimizin 2 pozisyonu var. Maalesef bizim gol pozisyonu değerlendirme yüzdemiz 25 gibi. Rakiplerimizin değerlendirdikleri pozisyon yüzde 50 gibi bir oran. Bolu maçı gibisini çok yaşamazsınız diye düşünüyorum ki 1-0 dan sonra maalesef 1-2 dakika sonra golü yediniz belki 10 dakika süre geçseydi fark da olacaktı. Ancak yapacak bir şey yok. Mağlup olduk, tabii ki üzgünüz.”

"Bireysel hatalar çok çıkmaya başladı"
İç saha maçlarında rakip kim olursa olsun kazanmak zorunda olduklarını vurgulayan Engin İpekoğlu, Yeni Malatya ve Sivasspor maçlarına odaklanacaklarına dikkat çekerek, “Bu 2 maçı kazanırsak liderle aramızda 5-6 puan fark kalacak demiştim futbolcularıma. Nitekim eğer 2 maçı kazanmış olsaydık liderle aramızdaki puan farkı 5 olacaktı ve tabi önümüze daha sağlıklı bakma şansımız olacaktı. İlk 2 hedefimiz devem edecekti, hala da ediyor. İddia ediyorum bu ligde bireysel hataları en aza indirgediğiniz zaman yenemeyeceğiniz hiçbir takım yoktur. Maalesef son maçlarda bireysel hatalar çok çıkmaya başladı. Umarım bundan sonra yapmayız” diye konuştu.

"Başkanımız transfer sözü verdi"
Mavi-lacivertli kulübün deneyimli teknik adamı İpekoğlu, yabancı oyunculardan yeterince faydalanamadıklarının altını çizerek, devre arasında yapacakları transferlere ilişkin şunları söyledi:
“Başkanımızla da görüştük. 'Devre arasında kaç tane oyuncuya ihtiyacımız varsa kesinlikle alacağız' diye söz verdi kendisi. Bu doğrultuda çalışmalarımız da başladı. Görüştüğümüz oyunlar var. Devre arasının kısa olduğunu da göz önüne getirirsek almayı düşündüğümüz oyuncuların Mersin İdman Yurdu maçında bizlerle olmasını arzu ediyoruz. Baz oyuncularla yollarımızı da ayıracağız.”

Kelleci: “Formayı terletmek çok önemli”
Takımın defans oyuncularından Tufan Kelleci ise ilk kez Boluspor müsabakasında forma giydiğini hatırlatarak, “İyi yoldayız, iyi çalışıyoruz. İstekliyiz, iyi de oynuyoruz zaman zaman. Önümüzdeki maçlarda bence mutlaka katkısını alacağız. Benim için Adana Demirspor gibi büyük bir camianın formasını giymek, terletmek çok önemli. Son damlama kadar mücadele edip bu takım için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum, yapıyorum da” ifadelerini kullandı.

Sarak: “Zor maçlarda daha iyi oynuyoruz”
Takımın başka bir defansı Anıl Sarak ise devre arasına kadar Malatyaspor ve Sivasspor müsabakalarıyla karşı karşıya olduklarını hatırlatarak, “Onlar da ligin iyi takımları. Üst sıraları zorlayan takımlar. Zor maçlar olacak ama biz zor maçlarda daha iyi oynuyoruz ve daha çok seviyoruz. Boluspor maçını 10 kişiye karşı kaybetmek bize yakışmadı ama son 2 maçımızı da en üst seviyede oynayıp inşallah 6 puan alıp ikinci yarıya daha üst sıralarda daha üst motivasyonla girmiş oluruz” dedi.

Takımın maddi durumunun kötü olduğuna ilişkin soruları da yanıtlayan oyuncular, TFF 1. Lig'de pek çok takımın sıkıntılar yaşadığını ancak Adana Demirspor'un bu sorunları aşacak bir kulüp olduğunu kaydetti.
Bu haber toplam 1,070 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber