Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'dan seçim haberleri
07 Haziran 2015 / 17:23
Adana'dan seçim haberleri
Adana'da 1 milyon 399 bin 632 seçmen, 5 bin 159 sandıkta oy kullanmaya başladı.

ADANA'DA 1 MİLYON 399 BİN 632 SEÇMEN SANDIK BAŞINA GİDİYOR
Türkiye milletvekili seçimine giderken Adana'da sabah saat 08.00'dan itibaren oy kullanma işlemi başladı. 1 milyon 399 bin 632 kişi, çoğunluğu okullarda olmak üzere 5 bin 159 sandıkta oy kullanacak. Bazı okullarda vatandaşlar oylarını kullanabilmek için sabah saatlerinden itibaren kuyruk oluşturdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü de oy kullanım sırasında herhangi bir sorun çıkmaması için 5 bin kişiyle görev aldı.

MHP’Lİ YILMAZ: "VATANA MİLLETE, HAYIRLI, UĞURLU OLSUN"
MHP Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz, oyunu “Vatana, millete hayırlı, uğurlu olsun” diyerek kullandı.

Seyfettin Yılmaz, oy kullanma işlemi başladıktan sonra kentin dört bir yanındaki okulları gezip, gözlemlerde bulundu. Yılmaz, engelli ve yaşlıların rahatlıkla oy kullanması konusunda gereken kolaylığın sağlanması için partililerin hassasiyet göstermesini istedi. Yılmaz, öğle saatlerinde oy kullanacağı Fatih Mahallesi’ndeki Fatih Mehmet İlkokulu’na gitti. Yılmaz, burada da sandıkların bulunduğu sınıfları gezip, görevlilerle tokalaştı, vatandaşlarla selamlaştı. Yılmaz, 3079 No’lu sandıkta beraberindeki partililerin alkışları eşliğinde oyunu kullandı.

25. dönem milletvekilliği seçimlerinin huzur ve sükunet içinde gerçekleşmesini, halkın iradesinin sandığa tam olarak yansımasını dileyen Yılmaz, “Oyumuz vatana, millete, hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yılmaz, sabah erken saatlerden itibaren vatandaşların sandığa ilgisinin yüksek olduğunu dile getirip, katılımın yüksek olmasını beklediklerini kaydetti.

ENGELLİ SEÇMENLERE ASANSÖR ENGELİ
Adana'da Yıldırım Beyazıd İlkokulu'nda oy kullanmaya gelen engelliler, asansör çalışmadığı için zor anlar yaşadı. Bazı engelliler oy kullanamadan evine dönerken, bazıları da yakınlarının yardımıyla sandıkların bulunduğu sınıflara çıkartıldı.

Türkiye 25. dönem milletvekilini seçmek için sandık başına giderken,Adana'da bazı engelli vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yıldırım Beyazıd İlkokulu'nda oy kullanmaya gelen engelli vatandaşlar asansör çalışmadığı için ya oy kullanmadan geri döndü, ya da yakınlarının sırtında sandığına giderek oy kullanabildi.

Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ayhan Ada isimli 70 yaşındaki engelli kadın da Yıldırım Beyazıd İlkokulu'na oy kullanmak için geldi. Ada, 3'üncü kattaki oy sandığına gitmek için asansör kullanmak istedi, fakat asansör çalışmadığı için oy kullanacağı salona çıkamadı. Bunun üzerine yakınları sandık görevlisinin kadının yanına gelip oy kullandırmasını istedi ancak kanunen vatandaşın sadece YSK'nın belirlediği yerde oy kullanabileceğini belirterek kadının 3. kata çıkması gerektiğini söyledi. Kadın da 150 kilo ağırlığında olduğu için yakınları tarafından da yukarı çıkartılmayınca oy kullanamadı. Ayhan Ada, "Ben oy kullanmak istiyorum ama 3. kat olduğu için çıkamadım. Asansör de bozuk oy kullanamadım ama kullanmak istiyorum" dedi.

75 yaşında sağ ayağında kireçlenme olan Hansi Şimşek de torunu Serhat Ali Şimşek ile okula geldi ancak o da 3. katta oy kullanacağı için zor anlar yaşadı. Asansör bozuk olduğu için de oy kullanamadı. Serhat Ali Şişmek, görevlilerin bir kaç kişiye sandık başı dışında oy kullandırdığını iddia ederek, kendilerinin de bundan faydalanmak istediğini aksi taktirde ninesinin oy kullanamayacağını belirtti.

SÖZLÜ, OYUNU CEYHAN’DA KULLANDI
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, eşi Zeynep Sözlü ve kızı Asena Sözlü’yle birlikte, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde oyunu Ceyhan’da Mehmetçik İlkokulu’nda, 1072 nolu sandıkta kullandı.

Sandık görevlilerinin elini tek tek sıkan Başkan Sözlü, demokrasilerde seçimlerin önemine değinerek, “Milletimiz büyük bir sorumluluk ve olgunlukla oyunu kullanıyor. Milletimiz demokratik manada büyük bir olgunluk gösteriyor. Bu seçim devletimiz, milletimiz, birliğimiz, Cumhuriyetimiz, Cumhuriyet kazanımlarımız açısından çok önemli. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve gazilerimizin bize bıraktığı mirasa sahip çıkmak noktasında seçimin ayrı bir önemi var. Cenab-ı Allah’tan diliyoruz ki; bugün demokrasimiz güçlensin, Cumhuriyetimiz daha bir kök salsın. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

AÇIK HAVADA OY KULLANDILAR
Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir mahallede okul olmayınca seçmenler, muhtarlık bahçesinde kurulan sandıklarda oylarını kullandı.

Aytemuroğlu Mahallesi’nde okul olmamasından dolayı mahalle muhtarlığı bahçesine 1013 ve 1014 numaralı 2 sandık konuldu.
Yaklaşık 500’e yakın seçmene sahip mahallede okul olmaması nedeniyle oyların muhtarlık binasının bahçesinde kullanıldığını söyleyen Mahalle Muhtarı Ertan Aydar, “Seçmenlerimizin geneli yaşlı olması, mahallede okul olmaması nedeniyle oy işlemi burada kullanıldı. Herhangi bir sorun yaşanmadı. Havaların güzel olmasıyla seçmenlerimiz açık havada oylarını kullandı" dedi.
Aydar, mahallenin iki tarafında da yakın okul olması nedeniyle okul ihtiyacı olmadığını da söyledi.

BAKAN ÇELİK, OYUNU MEZUN OLDUĞU İLKOKULDA KULLANDI
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, oyunu kullandıktan sonra, “Artık karar vatandaşımızındır. İnşallah bugün demokrasimiz, ülkemiz ve memleketimizin daha güzel olması için iyi bir tablo çıkacağına inanıyorum” dedi.

Mezun olduğu Lütfiye Kısacık İlkokulu'na gelen Bakan Çelik, 1085 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Çelik, oy kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bir seçime daha kavuştuk Allah'a şükürler olsun. Bugün milletimiz için demokrasi bayramı. Siyasi partilerin her biri olabildiğince özgür biçimde görüşlerini milletimize arz etti. Tek tek vatandaşlara ulaşmaya çalıştık hepimiz. Her konuda görüşlerimizi iletmeye çalıştık. Artık karar vatandaşımızındır. Karar sahibi de milletimizdir, makam sahibi de milletimizindir, yetkinin sahibi de odur. İnşallah bugün demokrasimiz için, ülkemiz için, memleketimizin daha güzel olması için iyi bir tablo çıkacağına inanıyorum. Hep beraber sandıklara, oylara sahip çıkacağız. Vatandaşımızın her bir oyunun karşılık bulmasını sağlayacağız. Bu çerçevede sandıktan çıkan irade ülkemizin nasıl yönetileceğine, kimler tarafından yönetileceğine karar verecek” diye konuştu.

Türkiye demokrasisi için iyi bir gün olduğunu kaydeden Bakan Çelik, “Etrafımızda bir sürü devlet bu imkandan mahrum. Biz ise seçim yapabiliyoruz, seçimleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Milli iradenin ortaya çıkmasına vesile olacak bir imkana hep beraber kavuşuyoruz. O sebeple bugün hepimiz için milli irade bayramı. Milli irade bayramımız bir kere daha kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 369 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber