Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Adana'daki FETÖ-PDY davası
04 Mayıs 2016 / 08:44
Adana'daki FETÖ-PDY davası
Zihni Aldırmaz'ın da aralarında olduğu 5'i tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.
Adana'da Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, Fethullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında olduğu 5'i tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.
 
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Aldırmaz, sanayici Mustafa Varol, eski Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve Ferat Yüksel ile tutuksuz sanıklardan Oya Erişen, Öner Mersinligil, Mustafa Demir, Bekir Kadı, Cengiz Dinçer ve Tarık Kaplan'ın savunmaları alındı. Müşteki eski Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in şikayetinin alındığı duruşmada, 15 meclis üyesi de tanık olarak dinlendi.
 
Mahkeme heyeti, 5 sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, dinlenmeyen tutuksuz sanıkların dinlenmesi, yakalama kararı bulunan sanıklar Kemal Elibal, Cemal Soncu ve Ömer Ekinci'nin akıbetinin sorulması için duruşmayı 17 Haziran'a erteledi.
 
3 SANIK HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI
 
Haklarında dava açılan 17 sanıktan Fethullah Gülen'in ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ten ağırlaştırılmış müebbet, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da ‘terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer sanıklar için de 5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
 
13 Ocak'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklanmış, 3 firari sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Bu haber toplam 853 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber