Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'daki Cinayete Dava
29 Mart 2016 / 09:09
Adana'daki Cinayete Dava
Almanya'dan emekli olduktan sonra Adana'ya yerleşen 70 yaşındaki Osman Efe'yi önce tarım ilacı ile zehirleyip ardından da bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 40 yaşındaki Selma Cingöz hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Almanya'da emekli olduktan sonra Adana'ya yerleşen 70 yaşındaki Osman Efe'yi önce tarım ilacı ile zehirleyip ardından da bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 40 yaşındakiSelma Cingöz hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Efe'nin Sarıçam ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki evinin banyosunda 11 Ekim 2015'te 9 bıçak darbesiyle öldürülmüş halde bulunması olayıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, Efe'yi parası için tarım ilacı ile zehirlediği, ölmeyince de 9 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan evli ve 2 çocuk annesi Selma Cingöz hakkında, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Tasarlayarak öldürme ve nitelikli hırsızlık suçundan" dava açtı.

İddianamede, öldürülen Efe'nin vücudundaki kesici alet yaralanmalarının tek başına öldürücü nitelikte olmadığı belirtilerek, Efe'nin tarım ilacı zehirlenmesinden dolayı öldüğü ifade edildi.

İndirim uygulanmasın

Katil zanlısı Selma Cingöz'ün, cinayeti planlayarak işlediği, cinayetin ardından baca içerisinde bulunan cüzdandaki yaklaşık 7 bin avroyu ve telefonları aldıktan sonra olaya hırsızlık görüntüsü vermek için eşyaları dağıtıp çıktığı öne sürülen iddianamede, sanığın ifadesindeki iddiaların eylemin işleniş şekli karşısında dosya ile uyuşmadığını bu sebeple haksız tahrik indiriminin uygulanmaması da istendi.

İddianamede sanık Cingöz'e, cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, hırsızlıktan ise 7 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Bu haber toplam 1,074 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber