Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana’da zafer HDP’nin
09 Haziran 2015 / 08:43
Adana’da zafer HDP’nin
7 Haziran milletvekili seçimlerinde Adana’da en başarılı parti olarak HDP dikkat çekiyor. Adana’da 14.56 oranında oy alarak Türkiye ortalaması olan 13.1’in üzerine çıkan HDP’de diğer partilerin şaşkınlığı yerine zafer sevinci yaşanıyor.

 AK Parti, CHP ve MHP temsilcilerinin seçimlere yönelik açıklamalarında ise özeleştiri ve durumu kurtarma telaşı dikkat çekiyor.

MİLLETİMİZ AK PARTİ’YE GÜVENİYOR

FİKRET YENİ (AK PARTİ ADANA İL BAŞKANI):  Milletimiz hem Türkiye’de, hem Adana’da AK Parti’yi birinci yapmak suretiyle AK Parti’ye olan teveccühünü ortaya koymuştur. Her ne kadar ortaya çıkan tabloda tek başına iktidar imkanı ortaya çıkmasa da aslında, milletimiz AK Parti’ye güvendiğini ve ortaya koymaya çalıştığımız yeni Türkiye yolunda AK Parti ile yürüme iradesini ortaya koymuştur.

HEDEFİMİZİN BİRAZ GERİSİNDE KALDIK

BURHANETTİN BULUT (CHP ADANA İL BAŞKANI): Ortada bir başarı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü biz yüzde 30 oy oranını geçeceğimizi düşünüyorduk. Bu hedefe ulaşamadık. Yerel seçimlerde ciddi bir oy kaybına uğramıştık. Bunu toparladık ama bu kez de HDP rüzgarı bizim oy oranımızı olumsuz etkiledi. Seçim sürecinde çok çalıştık, her yere gitmeye çalıştık. Hedefimizin bir puan gerisinde kaldık.

OYUNU ARTIRAN TEK PARTİ BİZ OLDUK

YUSUF BAŞ (MHP ADANA İL BAŞKANI): Adana özelinde AKP ve CHP oy kaybederken partimiz oylarını artırmayı başarmıştır. 2011 seçimlerinde yüzde 37.45 oy alan AKP bu seçimde yüzde 29.90’a, CHP 30.81’den yüzde 28.80’e gerilerken MHP 20.36 oranındaki oyunu yüzde 23.40’a yükseltmiştir. Bu sonuçla Adana’da oylarımızı artırmış tek parti olmamıza rağmen, bunu yeterli görmüyoruz.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ ARTIK ADANALIYIK!

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (HDP ADANA MİLLETVEKİLİ: Seçim sonuçları bizim için onur verici. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Seçim sonuçları bizi mutlu etti. Halklarımız demokrasiye, barışa, özgürlüklere ‘evet’ dedi. Haksızlıkları, hukuksuzluklara ‘hayır’ dedi. Artık Adanalı’yız. Ülkemizin sorunları kadar Adana’nın sorunları ile de ilgileneceğiz. Adanalılara teşekkür ediyoruz.

Bu haber toplam 317 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber