Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da Uluslararası Tiyatro Şöleni Başlıyor
07 Nisan 2014 / 22:50
Adana'da Uluslararası Tiyatro Şöleni Başlıyor
Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 16'ıncı kez perdelerini açıyor.

Adanalı izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin biletleri kısa zamanda tükendi. Son yıllarda görkemli gösterilerle açılışı yapılan festival, bu yıl Fransız şov tiyatrosu Ilotopie'yi ağırlayacak. Türkiye'de ilk kez performans sergileyecek olan grup, "Suya Yansıyan Düşler" adlı gösterisiyle Seyhan Nehri'ni bir şenlik alanına dönüştürecek.

 

Rüya ve lunapark temalı geçit seremonileri; mitolojik figürler, şövalyeler, soytarılar, büyücüler, hayaletler, palyaçolar gibi rengarenk karakterlerle izleyicilere masalsı bir gece yaşatacak.

 

Türkiye'nin bir ay süren, en uzun soluklu tiyatro festivali olma özelliğini taşıyan Adana Tiyatro Festivalinde, bu yıl Türkiye'den 16, yurt dışından 5 tiyatro topluluğu, 21 farklı oyun sergileyecek. Festivale bu yıl yurt dışından Fransa'nın yanı sıra Ispanya, Iran, Azerbaycan ve Romanya'dan tiyatro toplulukları katılacak.

 

Ispanya'dan Yllana Tiyatrosu "Muu", Romanya'dan Passe-Partout Tiyatrosu "Biz Ikimiz", Iran'dan Inruzha Tiyatrosu "Kuraklık ve Yalan" ve Azerbaycan Milli Akademik Dram Tiyatrosu "Lenkeran Han'ın Veziri" adlı oyunlarını sergileyecek.

 

Türkiye'den ise Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolar, çok sayıda oyunla Adana Tiyatro Festivaline katılacak. Istanbul Devlet Tiyatrosu, "Cimri", "Hamlet" ve "Çöl Fırtınaları", Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları "Kafesten Bir Kuş Uçtu-Guguk Kuşu", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları "Istanbul Efendisi", Ankara Ekin Tiyatrosu "Üçüncü Zil", Bursa Devlet Tiyatrosu "Sarıpınar 1914", Mersin Devlet Opera ve Balesi "Çalıkuşu", İzmir Devlet Tiyatrosu "Son Çığlık", Ankara Devlet Tiyatrosu "Nereye", Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları "Nafile Dünya", Kenter Tiyatrosu "Iyi Geceler Desdemona Günaydın Juliet" ve "Toplu Hikayeler", Tiyatro Kedi "Bana Esmeyi Anlat" ve Van Devlet Tiyatrosu "Ay Işığı Sirki" adlı çocuk oyununu sergileyecek.

 

Oyunlar, Adana'da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezinde ve Istanbul'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek.

 

Festival, 10-16 Mayıs tarihleri arasında Taşköprü Etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Adana'nın simgesi Taşköprü üzerinde gerçekleşen müzik, dans ve performans gösterileriyle Adanalılar festival coşkusunu doyasıya yaşayacak.

 

Festivalde ayrıca danstan müziğe, resimden sahne fotoğrafçılığına kadar birçok farklı konuda Atölye Çalışmaları düzenlenecek.

Adana Tiyatro Festivali, 15 yılda, 38 farklı ülkeden 74 yabancı tiyatro grubunu, yerli ve yabancı 5.000'den fazla sanatçıyı ağırladı. Türkiye'den özel tiyatrolar ve Devlet Tiyatroları'nın sahnelediği oyunlar da dahil toplam 271 oyun ve 573 temsil düzenlendi.

Sadece Adanalı sanatseverlerin değil Türkiye'nin birçok yerinden seyircinin de akın ettiği festival, her yıl 80 binden fazla seyirci tarafından izleniyor.

Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber