Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da toplu taşıma denetleniyor
15 Şubat 2017 / 17:17
Adana'da toplu taşıma denetleniyor
Adana'da trafik polisi vatandaşların daha güvenli yolculuk yapabilmesi için toplu taşıma araçlarında uygulama yaptı.

Kent içerisindeki toplu taşıma araçları hakkında gelen şikayetlerin artması üzerine çalışma başlatan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sivil trafik polislerini görevlendirdi.

Sabah 08.00'de mesaiye başlayan trafik ajanları, gün boyunca araçlara binip yolcuların arasına karışarak seyahat etti. Farklı güzergahlarda çalışan halk otobüsü ve minibüslerin sürücülerini gözlemleyen polisler, sürücüleri fazla yolcu, duraksız yolcu almak, emniyet kemeri, gereksiz yere korna çalma ve durak harici yolcu alma konularında denetledi. 

Sürücülerin yaptığı her kural ihlalini not alan polis, kontrol noktasında bekleyen meslektaşlarına telefonla aracın plakasını ve yaptığı hataları bildirdi. Kontrol noktasında bekleyen resmi ekipler ise ajan arkadaşlarının bildirdiği aracı durdurup, ceza yazdı.

Yıl boyunca aralıksız sürdürülecek olan uygulamanın ilk gününde, 5 değişik hatta çalışan 11 farklı halk otobüsü ve minibüse binen sivil trafik polisi, 2 sürücüye fazla yolcu, 6 cep telefonu ile konuşma, 1 kırmızı ışık ihlali, 3 sürücü hakkında emniyet kemeri takmamak, 1 araç sürücüsüne gereksiz korna çalmak ve 2 araca ise durak harici yolcu almaktan, toplam bin 496 lira ceza yazdı

Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber