Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da polis sergisi açıldı
09 Nisan 2014 / 22:54
Adana'da polis sergisi açıldı
Adana'da emniyet birimlerinin kullandığı yüksek teknolojili teçhizat ve çalışmaların sunumlarının yer aldığı sergi açıldı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yılı dolayısıyla Seyhan Kültür Merkezi'nde polis sergisi açıldı. Sergide, emniyet birimlerinin dünden bugüne kullandığı eski tip ve yüksek teknolojili teçhizatlar sergilenirken, kurulan stantlarda Polis Teşkilatı'nın çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı. Serginin açılışını Vali Hüseyin Avni Coş, Başsavcı Ali Yeldan ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek gerçekleştirdi.
Açılışta konuşan Vali Coş, serginin polis ve halk ilişkilerinin daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ettiğini söyledi. Halkın huzur ve güvenliğinin temini için gece gündüz demeden her türlü iklim şartları altında çalışan Polis Teşkilatı'nın, halkın destek ve güvenine layık olmak için görevlerini başarıyla yürüttüklerini ifade eden Vali Coş, kutlanan Polis Günü'nün halk ilişkilerindeki derinliği artıracağını kaydetti.
30 Mart yerel seçimlerinin, alınan geniş kapsamlı güvenlik tedbirleri nedeniyle olaysız ve güvenli bir şekilde geçtiğini söyleyen Vali Coş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Polis teşkilatlarımızın halk için halkla beraber hizmet etmeye gayret eden, şeffaf hukuka bağlı, hesap soran ve verebilen bir teşkilat olmasını temin etmek için bu haftayı kutluyoruz. Bu seneki kutlamamızın da bu amaçlara ulaşma konusunda daha üst seviyede inşallah bir yarar sağlamasını temenni ediyorum. Bu teşkilata emek veren bu teşkilatın bu günlere gelmesinde hissedar olan herkese, emeklilerimiz dahil teşekkür ederken, kaybettiklerimizi, başta aziz şehitlerimiz olmak üzere rahmetle, şükranla anıyoruz. Gazilerimize ve emeklilerimize de hem teşekkür ediyor hem de sağlık ve esenlikler diliyoruz.”
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise Polis Teşkilatı'nın, halkın huzur ve güvenliğini canları pahasına en üst seviyede başarıyla sağladıklarını dile getirerek teşkilat üyelerine teşekkür etti.
Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de değişen ve gelişen teknolojiyi yakından takip edip ayak uydurmaya gayret ettiklerini belirterek, “Emniyet teşkilatı olarak, özellikle Adana Emniyet Müdürlüğü olarak teknolojinin sunduğu tüm imkanların, güvenlik hizmetlerinde azami seviyede kullanılmasına tüm yurtta olduğu gibi özen gösteriyoruz. Bu sergimizi gezerken toplumun huzur ve düzenini sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için gerçekleştirdiğimiz bazı faaliyetlerden kesitler görme şansına sahip olacaksınız” diye konuştu.
“Polis” konulu sergide, Emniyet Teşkilatı'nın terör, sualtı gibi birçok biriminin kullandığı teçhizatlar sunulurken, mobese sistemleri ve toplumsal olaylara müdahale teçhizatları büyük ilgi gördü. Sergide aynı zamanda tablo ve elişi gibi çalışmalar da yer almakta.

Bu haber toplam 463 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber