Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da PDY operasyonları
25 Nisan 2016 / 18:08
Adana'da PDY operasyonları
FETÖ/PDY Soruşturması Hız Kesmiyor. Devlet 'Paralel'in finans kaynağına girdi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu 48 kişiye yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulaması getirildi.

 BİR KISMI YURT DIŞINA KAÇTI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak, terör örgütüne üye olmak suçları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen isimler hakkındaki adli kontrol talebi Adana 5. Sulh Ceza Hakimliğince kabul edildi. Haklarında karar verilen şüphelilerden bazılarının daha önceden yurt dışına kaçmış olabilecekleri belirtilirken, diğerlerinin de kaçarak haklarındaki soruşturmalardan kurtulma çabası içinde olabileceklerine dair kuvvetli şüphe bulunduğu belirtildi.

 ÇALIŞKAN VE VURAL TUTUKLU

Hakkında yurt dışına çıkış ve adli kontrol kararı verilen şüphelilerden Muammer Çalışkan ve Mustafa Vural Kanuni Vakıf Üniversitesi arsasındaki imar değişikliği ile ilgili olarak tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aynı davanın mahkemece kabul edilen iddianamesinde şüphelilerin terör örgütüne finansman sağladıkları ileri sürülmüştü. Tanıklardan Mustafa İnan da Muammer Çalışkan ve Mustafa Vural'ı Fetullah Gülen Cemaati'nin Adana'daki en önemli isimleri arasında saymıştı.

 AGİD'İN 3 BAŞKANI DA LİSTEDE

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube  ekiplerinin geçtiğimiz hafta bastıkları Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin eski ve yeni başkanlarının da listede oldukları dikkat çekti. Müteahhit Tahir Acaroğlu'ndan sonra Tekstilci Ahmet Coşkun, Coşkun'un ardından da Mobilyacı Seyfettin Alpat AGİD Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmişti. Polis dosya ve evraklarla birlikte AGİD'teki bilgisayarların belleklerine de el koyarak incelemeye almıştı.

 KUVVETLİ KAÇMA ŞÜPHESİ VAR

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebini inceleyen Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği kararında "Şüpheliler hakkında müsnet suçları işlediklerine dair somut olguların tespit edilmesi, bir kısım şüplelilerin yurt dışına kaçarak haklarındaki soruşturma işlemlerinden kurtulma çabası içinde olduklarına dair kuvvetli şüphe sebeplerinin bulunması, bazı şüphelilerin yurt dışına çıktıklarına dair tespitler nedeniyle soruşturma dosyasında elde edilen deliller kapsamında şüpheliler hakkında CMK'nın 109.maddesi uyarınca Adli Kontrol Kararı verilmesi talep edilmekte olan soruşturma dosyası incelemesi sonucunda aşağıdaki şüphelilerin Adli Kontrol Altına alınmaları ve Yurt Dışına çıkışlarının yasaklanmasına karar verilmiştir" denildi.

İşte haklarında Adli Kontrol Kararı ve Yurt Dışı çıkış yasağı konulan isimler:

Ahmet COŞKUN

Hakkı POLAT

Tahir ACAROĞLU

Halil KADI

Ali ÖZENÇ

Mehmet Ali SOLAK

Vecihi KOYUNCU

Kemal ELİBAL

Barış BALTACI

Mehmet TAŞKIRAN

Seyfettin ALPAT

Yahya KARADENİZ

Ali Kazım BAŞARAN

Mustafa VURAL

Savaş DAŞKAN

Abdurrahman BAHŞİ

Egemen KARDAŞ

Ali KOÇAKLI

Hüseyin KARABULUT

Ahmet ÖZGÜL

Cevdet ŞEKER

Ömer EKİNCİ

Mikail ALTUN

Muammer ÇALIŞKAN

Halil ORUÇHAN

Mustafa DEMİR

Yağmur AKKÜLLAH

Bayram Ali SİVASLIOĞLU

Mustafa BOĞAR

Abdullah SADİOĞLU

Mehmet AYDIN

Sultan SÖZERİ

Coşkun SULUKAN

Aykut Fatih DOĞAN

Muhammed ALIÇ

Cengiz GÜMÜŞ

Yusuf EPLİ

İlhami BALTA

Rüştü BUYURAN

Bekir KADI

Muaz AYHAN

Cemal SONCU

Adem SÖNMEZ

Ahmet IŞIK

Hasan KAVLAK

Metin TIRAŞ

Zekeriye KARADUMAN

Emine SOMUNCUOĞLU

Haber: Adana Haber Gazetesi
Bu haber toplam 5,669 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber