Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Adana’da pamuğa dönüş
31 Temmuz 2018 / 00:18
Adana’da pamuğa dönüş
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Doğru, Adana’daki pamuk ekim alanlarının bu yıl yüzde 15 arttığını kaydetti.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Adana’daki pamuk ekim alanlarının bu yıl devlet desteğiyle yüzde 15 arttığını kaydetti.


Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden olan Adana’daki pamuk ekim alanlarının, sağlanan devlet desteğiyle bu yıl yüzde 15 oranında arttığını belirten Doğru, “Geçen yıl kent genelinde 330 bin dekar alanda pamuk üretimi yapılmıştı. Bu yılki pamuk ekim alanlarında da geçen yıla göre yüzde 15 artış kaydedildi. Pamukta bu yılın rekolte beklentisi ise 200 bin ton civarında” dedi. 

Doğru, Türkiye'nin pamuk ekim alanında dünya genelinde 7’nci sırada bulunduğu bilgisini vererek, “Türkiye, gelişen tekstil sektörüne paralel olarak pamuk üretiminde istenilen seviyelere ulaşamaması nedeniyle pamuk ithalatçısı konumundadır. Tüketimin yaklaşık yüzde 50’si ithalat yoluyla karşılanmaktadır. Bu bağlamda pamuk konusunda ülkemizde doğru stratejilerin izlenmesi tekstil sanayisinde yerli ürünlerin kullanımının artması, dışa bağlılığın azalması, pamukta kalite ve standardizasyon konularında iyileşme yapılması, üretimi artıracaktır” diye konuştu.
Bu haber toplam 970 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber