Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da Kutlu Doğum etkinlikleri
15 Nisan 2015 / 09:09
Adana'da Kutlu Doğum etkinlikleri
Adana'da müftülük tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle başladı.

Menderes Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Müftülük Korosu'nun seslendirdiği ilahilerin ardından sinevizyon gösterisi yapıldı.


Vali Mustafa Büyük, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bugün dünyayı ve üzerindeki İslam alemini gördüğümüz zaman efendimizin maneviyatı ruhunun huzurunda ne kadar mahcup ve hüzünlü olacağımızı söylememe gerek yok. Bu toplantıların, Kutlu Doğum Haftası'nın efendimizle ve birbirimizle yaşama kültürünü, ortamını iyileştirmesi, onun yolundan gitmemize vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Adana Müftüsü Arif Gökce ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı kararla 25 yıldır, 20 Nisan'ı içine alan haftanın Kutlu Doğum Haftası olarak kutladığını hatırlattı.

Allah'a verilecek hesabın farkında olunmasını isteyen Gökce, şunları dile getirdi:
"Yeryüzünden hakkı, adaleti, dayanışmayı hakim kılmak yerine ayrıştırmayı, ötekileştirmeyi ve düşmanlığı körüklemenin hesabını Rabbimize nasıl vereceğiz? Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e gelinceye kadar hayatları boyunca her daim birleştirici, uzlaştırıcı, affedici barış elçileri olmuş Enbiya efendilerimizin yüzlerine nasıl bakacağız? Bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmek anlamına geldiği ilahi öğretisinden hareketle dünyanın dört bir yanında akan kanın durdurulması için çabalamak yerine, kan akıtılmasına zemin hazırlayarak ya da seyirci kalarak hala nasıl bizler mümin, insan, kardeşiz diyebileceğiz?"

Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, "Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans verdi.
Etkinliğe katılanlara gül dağıtıldı, pilav ikram edildi.
Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber