Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da kurtuluş coşkusu
05 Ocak 2018 / 15:09
Adana'da kurtuluş coşkusu
Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenle kutlandı.
5 Ocak Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle yapılan törenler, Atatürk Parkı'nda başladı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı tören, şehitler anısına saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'yla son buldu.

Yağmur nedeniyle Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak kutlama töreni Adnan Menderes Spor Salonu’nda yapıldı. Öğrenciler ve gaziler bayraklarıyla törene renk kattı. Devlet büyüklerinin kutlama mesajlarının okunmasının ardından iki öğrenci şiir okudu.

Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın milli mücadelede çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, “Milli mücadelemizin meşalesi Samsun’da yakıldı. Bu meşaleyi yakan Atatürk sekiz ay önce Adana’ydı. Atatürk ilhamını Adana’dan almış, milletin cesaret noktasında Adanalılardan beslenmiş ve Mayıs 1919’da bağımsızlık mücadelesini ateşlemiştir. Onu ilk besleyen Torosların yiğitleri olmuştur” diye konuştu.

“Hatay sorunu Adana’da çözüldü”
Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay’ı Lozan’da halledememenin burukluğunu Adana’da yaşadığını kaydeden Sözlü, “Atatürk, ‘Kırk asırlık bir yurt köşesi, düşman elinde esir kalamaz’ sözlerini söyledi ve Hatay sorunu Adana’da çözüldü. Öte yandan Adana, Arif Nihat Asya’ya Bayrak şiirini yazdırmıştır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bisiklet sporcuları, Pozantı Kaymakamlığından alınan Türk bayrağını Vali Mahmut Demirtaş'a öperek teslim etti. Demirtaş da bayrağı öperek teslim aldıktan sonra tören halk oyunları gösterimiyle son buldu.

 

Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber