Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da 'Kudüs' eylemleri
09 Aralık 2017 / 12:30
Adana'da 'Kudüs' eylemleri
Adana'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı cuma namazı çıkışında protesto edildi.

Seyhan ilçesinde bulunan Kemeraltı Camisi'nde cemaat cuma namazı sonrası Trump'ın Kudüs kararını protesto etmek için toplandı. Cemaat ellerinde döviz, Türk ve Filistin bayraklarıyla "Katil ABD, Filistin'den defol" sloganları attı. Daha sonra grup adına Mahmut Eraslan yaptığı konuşmada, Kudüs'ün Filistin toprağı olmasına rağmen Trump'ın bu kararının kabul edilemez olduğunu, bütün Müslümanların birleşerek buna karşı durması gerektiğini söyledi.

 
Konuşmanın ardından dua edildi.

Protestoya AK Parti Adana milletvekilleri Fatma Gül Demet Sarı ve Tamer Dağlı da katıldı.
 
MERKEZ CAMİİ'NDE DE EYLEM VARDI
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Adana'da Köklü Değişim Platformu üyeleri tarafından cuma namazı sonrası protesto edildi.

Sabancı Merkez Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından cemaatin bir kısmının da katılımıyla Köklü Değişim Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Muhammet Ali Tuluk, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kınama ve barış mesajlarıyla kurtarılamayacağını belirterek şunları söyledi:
“Kudüs, Müslümanların kanları ile fethedilmişti. Mescid-i Aksa üç kutsal mescidimizden birisi ve ilk kıblemizdir. Bu nedenle Kudüs istediğiniz gibi İsrail'e başkent değil, olsa olsa mezar olacaktır. Hatta ve hatta çok yakında Müslümanlar hilafeti yeniden ikame ederek paramparça olan İslam ümmetini birleştirecek ve Mescid-i Aksa'yı siyonistlerin pisliklerinden temizleyeceklerdir. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ancak 'Kudüs işgal altındayken bize gülmek haram olsun' diyen Selahaddinler gibi komutanlarla kurtulur.”

Basın açıklamasının ardından ellerinde çeşitli flamalar olan grup tekbir getirip dua ettikten sonra "Kudüs İsrail'e başkent değil mezar olacak" sloganı atarak olaysız dağıldı.
Bu haber toplam 746 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber