Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da 'kitap okuma' etkinliği
03 Nisan 2015 / 10:53
Adana'da 'kitap okuma' etkinliği
Adana’da, kitap okuma alışkanlığını yaymak isteyen öğrenciler, Taşköprü üzerinde kitap okudu.

ÖĞRENCİLERDEN KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ
Adana'da Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘51. Kütüphaneler Haftası' etkinlikleri kapsamında okul binası önünde kitap okudu. 


Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde düzenlenen kitap okuma etkinliği için öğrenciler, okul önünde toplandı. 

Caddeden geçen vatandaşların şaşkın bakışları arasında gerçekleşen kitap okuma etkinliği yaklaşık 2 saat sürdü.

Etkinliği düzenleyen Edebiyat Öğretmeni Nazan Balcı, kitap okumaya dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını, değişik gruplar halinde en az 200-250 öğrenci ile bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Balcı, "Amacımız hızla gelişen teknoloji dünyasında yarışı kitapların kazanmasını sağlamak ve her zaman her yerde kitap okunabileceğini göstermek" dedi.

 ÖĞRENCİLER TARİHİ KÖPRÜDE KİTAP OKUDU 
Adana’da, kitap okuma alışkanlığını yaymak isteyen öğrenciler, tarihte kullanılan en eski köprü olarak bilinen Taşköprü üzerinde kitap okudu. 

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, tarihte kullanılan en eski köprü olarak bilinen ve Roma döneminde yapılan Taşköprü üzerinde ‘kitap okuma etkinliği’ düzenledi.

Etkinlik, halk oyunları gösterisiyle başladı. Daha sonra çeşitli okullardan gelen öğrencilere bir alışveriş merkezinin hediye ettiği kitaplar dağıtıldı. Öğrencilere çevredeki vatandaşlar da eşlik etti.

Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik etkinliklere devam edeceklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, “Adana kütüphanecilik konusunda Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi. Kütüphanelerimizde 366 bin civarında kitabımız var. Merkez kütüphanemizde ise yaklaşık 50 bin kitap var. Sadece merkez kütüphanemizin 200 bin okuyucusu var. Bu da Türkiye ortalamasına göre iyi bir rakam. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı her geçen gün artıyor. Sadece Merkez Kütüphane’ye abone olan, yani etkin olarak kütüphaneyi kullanan abone sayısı 5 bin 500" ifadelerini kullandı.

CEYHAN'DA KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ
 Adana’nın Ceyhan ilçesinde "51. Kütüphaneler Haftası" etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kütüphane Müdürlüğü tarafından 51. Kütüphaneler Haftası’nda kitap okumanın önemine dikkat çekmek için kaymakamlık önünde Cumhuriyet Alanında kitap okuma etkinliği yapıldı.

Etkinlikte öğrencilerle birlikte kitap okuyan İlçe Kütüphane Müdürü Adnan Gönüllü, kitap okumaya dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi. Gönüllü, "Öğrencilerimize, vatandaşlarımıza kitap okumanın yeri, zamanı olmadığını gösterdik. Bu tip etkinliklerle kitap okumayı toplumumuza alışkanlık haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kitap okuma etkinliğine Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, kamu personelleri ve vatandaşlar da öğrencilerle kitap okuyarak destek verdi.

Etkinliğe Sakarya Ortaokulu, Yaltır Kardeşler İlköğretim Okulu, Yarsuvat Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Toros Tarım Anadolu Lisesi’nden yaklaşık 250 öğrenci katıldı.
Bu haber toplam 713 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber