Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Adana'da HDP mitingine izin yok!
06 Haziran 2016 / 09:00
Adana'da HDP mitingine izin yok!
Demokratik Siyaset Buluşmaları’ mitingine katılmak için bölge illerden otobüslerle kente gelen HDP’liler şehre alınmadı.

Adana’da valiliğin ‘güvenlik’ gerekçesiyle izin vermediği ‘Demokratik Siyaset Buluşmaları’ mitingine katılmak için bölge illerden otobüslerle kente gelen HDP’liler şehre alınmadı.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Başkanlığı tarafından Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın katılacağı ‘Demokratik Siyaset Buluşmaları’ mitingi için Adana Valiliği’nden izin istenmiş, Adana Emniyet Müdürlüğü kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla bildirimde bulunulan toplantı ve aynı konu ile ilgili yapılacak her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinliklerin il genelinde valilik tarafından yasaklandığını açıklamıştı. 

Kararın ardından bugün kent girişlerinde TOMA ve çevik kuvvet ekipleri ile önlem alan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, şehre gelen otobüsleri durdurarak tek tek kontrol yaptı. Bölge illerden mitinge geldiği tespit edilen HDP’lilerin içinde bulunduğu otobüsler kente alınmadı. 

Otobüsten inen bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Demirtaş’ı karşılamak için Adana’ya geldiklerini belirten bazı vatandaşlar, otobüsler ile tekrar geldikleri güzergaha yönlendirildi.

Saat 15.00 sıralarında Adana Havaalanı’na gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ise HDP İl Binası’nda basın açıklaması yapacağı açıklandı.
Bu haber toplam 629 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber