Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da halk ekmek 50 kuruş
01 Şubat 2016 / 22:45
Adana'da halk ekmek 50 kuruş
Adana Büyükşehir Belediyesi, halka 50 kuruştan ekmek sunmaya devam ediyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı Adana Halk Ekmek ve Unlu Mamulleri Fabrikaları İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Belediye Evleri Ekmek Fabrikası ile Hal Kompleksi’nin içinde faaliyet gösteren 4. Ekmek Fabrikası’nda günde 310 bin ekmek üretiliyor. Çok sayıda Büyükşehir’de ekmeğe zam yapılırken ve 75 kuruştan satışa konulurken, Adana Büyükşehir Belediyesi, halka 50 kuruştan ekmek sunmaya devam ediyor.

Adana Halk Ekmek ve Unlu Mamülleri Fabrikaları İşletme Müdürü Suat Utku, 250 gram ekmeği 50 kuruşa sattıklarını belirterek, Türkiye’nin en ucuz ekmeğini halka ulaştırmanın kıvancını yaşadıklarını açıkladı. Suat Utku, “4 merkez ilçemizde 223 noktada satış gerçekleştiriyoruz. Ankara’da halk ekmeğin fiyatı 75 kuruş. Biz ekmeğimizi 20 Haziran tarihine kadar 40 kuruştan sattık fakat maliyetler artınca mecburen 50 kuruş yaptık. Buna rağmen Türkiye’nin en ucuz ekmeğini halkımıza ulaştırıyoruz” dedi.

ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ EKMEK
Türkiye’deki hiçbir fabrikanın ekmek sattığı insanlara poşet vermediğini, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bu hizmeti de aktardıklarını ifade eden Suat Utku, “Çölyak hastalarımız için glütensiz ekmek üretiyoruz ve 500 gramını 1 lira 40 kuruştan veriyoruz. Ulaşım sorunu yaşayan hastalarımızın evine kadar götürüyoruz bu ekmeği. Adana’da yaklaşık 2 bin 500 Çölyak hastası olduğu düşünüldüğünde, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetin önemi daha iyi anlaşılır” diye konuştu.

Normal somun ekmeğin dışında afacan ekmek, portakallı ekmek, Altınkoza ekmeği ve kepek ekmeği de ürettiklerini söyleyen Suat Utku, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği ve ruşeynli ekmek üretimi içinse çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Suat Utku, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, vatandaşa ucuz ekmek ulaştırılması konusunda çok hassas olduğunu ve olabilecek en uygun fiyata bu hizmeti ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.
 

 

Bu haber toplam 410 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber