Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da güreş şöleni
21 Aralık 2017 / 19:20
Adana'da güreş şöleni
Büyük Erkekler Serbest Grekoromen Türkiye Şampiyonası yarın Adana'da başlıyor...

Büyük Erkekler Serbest Grekoromen Türkiye Şampiyonası yarın Adana'da başlıyor ve 24 Aralık Pazar günü sona erecek.


Yüreğir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 21-24 Aralık’ta düzenlenecek Büyük Erkekler Serbest Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Adana’nın güreş için çok önemli bir kent olduğunu belirterek, “Adana, Türk güreşine çok önemli şampiyonluklar kazandırmış bir ilimiz. Rahmetli İsmet Atlı ağabeyimizin yetiştiği bir ilimiz. Tabi bu tür Türkiye şampiyonalarını hak eden bir ilimiz. Yarından itibaren 500 sporcumuz katılacak. Taha Akgül başta olmak üzere bütün sporcularımız burada güreş tutacak. Bu Adanalılar için, Adana güreş severler için ve Adana’da yetişecek güreşçiler için çok önem arz etmektedir. Yeni kuralların başlangıcını Adana’da başlamış olacağız. Yeni kurallarında Türk güreşine hayırlar getirmesini diliyorum. Ayrıca bu şampiyona 2020 Tokyo Olimpiyatları için çok önem arz ediyor. Oradan şampiyon olarak çıkan çocuklarımız inşallah 2020’de Tokyo’da yarışacaklar” diye konuştu. 

Mahmut Çelikcan: “Güreşin başarılardan gurur duyuyorum”
Eski güreşçi Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, “Geçmişe baktığımızda güreş Olimpiyatlar ve dünya şampiyonalarında temsil etmiş ve milli spor dalımız. Eski bir güreşçi olarak ben bu başarılardan gurur duyuyorum. Bizde Yüreğir Belediyesi olarak bir nebze katkımız olursa mutlu oluruz” şeklinde konuştu.

Şampiyona serbest ve grekoromen olarak toplam 10 siklette gerçekleştirilecek. Olimpiyat madalyalı milli güreşçi Taha Akgül de şampiyona kapsamında Pazar günü mindere çıkacak.
Bu haber toplam 865 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber