Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da Gazze protestosu
12 Temmuz 2014 / 09:07
Adana'da Gazze protestosu
Memur Sen üyeleri, cuma namazının ardından İsrail'in Gazze’ye saldırılarını protesto etti

Adana’da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur Sen) üyeleri, cuma namazının ardından İsrail'in Gazze’ye saldırılarını protesto etti.


Çifte Minare Camii'nde cuma namazı kılan bir grup Memur Sen üyesi, namaz çıkışı cami karşısında basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen Adana İl Başkanı Muhammet Erdoğan, “Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için kahrolsun İsrail” dedi.

İsrail'in Ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattığını belirten Erdoğan, İsrail'in binlerce masumu öldürmesi ve yaralaması nedeniyle insanlığın ortak utancı olduğunu söyledi. Gazze ateş altındayken uluslararası camianın tepkisiz kalmasının da her yönüyle utanç verici olduğunu vurgulayan Erdoğan, “AB ülkelerinden bazıları ve ABD, öldüreni değil öleni kınamışlardır. İsrail'i kınayacaklarına, Filistin tarafını kınadıklarını açıklamışlardır. Bu tam bir komedi” diye konuştu.
Erdoğan, vahşete sessiz ve duyarsız kaldıkları için BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da insanlık suçuna ortak olduklarını belirterek, kınadı. İsrail'in saldırıları karşısında birlikte hareket etmeyi başaramayan İslam ülkelerinin siyonistleri cesaretlendirdiğini ifade eden Erdoğan, “Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir. Dün olduğu gibi bugün de kan ağlamaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir. Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir. Karada, denizde, intifada, her yerde. Diren Gazze, kahrolsun İsrail, kahrolsun işbirlikçileri, yaşasın Filistin” dedi.

Çeşitli sloganlar atan grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber