Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da fiyat etiketi denetimi
05 Ekim 2018 / 17:04
Adana'da fiyat etiketi denetimi
Zabıta görevlileri, marketlerden rastgele seçilen bazı ürünlerin etiketleri ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatlarını karşılaştırdı
Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, döviz kurlarındaki dalgalanmaları bahane edip, bazı ürünlerin fiyatlarında artış yaparak haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 6502 sayılı Tüketici Haklarının Korunması ile ilgili kanun çerçevesinde kent genelinde zincir marketlerde ve sebze hallerinde ruhsat, etiket, ambalaj, gramaj ve kasa fiyatlarını uyuşmaması gibi konularda denetimlerde bulundu. Zabıta görevlileri, son 3 aylık girdi faturalarını karşılaştırarak etiketlere yansıtılan artışların doğruluğu ile fiyat etiketlerinin standartlara uygunluğunu kontrol etti. 

Zabıta, usulsüzlük tespitinde, yasa gereği tutanak düzenleyerek cezai işlem uygulanması için Adana Valiliği’ne gönderdi. 

Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, halk sağlığını hiçe sayan, kaldırımları işgal eden ve kayıt dışı ticaret yapan seyyar satıcılara yönelik operasyonlarının da devam edeceği belirtildi.

 

Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber