Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da Fetö/pdy Şüphelisi Hakkında Dava
22 Ağustos 2017 / 15:15
Adana'da Fetö/pdy Şüphelisi Hakkında Dava
Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme aracı olan ByLock programını kullandığı saptanan kişi hakkında dava açıldı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada Ali Özdemir'in FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve yine örgütle bağlantılı kapatılan Bank Asya'da hesabının bulunduğu belirlendi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığınca Ali Özdemir hakkında soruşturma başlatıldı.

Savcılık, şüphelinin ikamet adresinin Adana olması gerekçesiyle yetkisizlik kararı vererek dosyayı Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Cumhuriyet savcısı yaptığı soruşturma sonunda 17 Temmuz'da tutuklanan Özdemir'le ilgili", silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırladı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame, yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenen Özdemir'in savunmasına da yer verildi.

Özdemir, 2009-2011 yılları arasında FETÖ/PDY örgütüne ait evlerde kaldığını, örgütün düzenlediği kamplara katıldığını ve kaldığı evde salı günleri kendi aralarında sohbet toplantıları yaptıklarını belirtirken, örgütün kapatılan yayın organlarından Zaman gazetesine gazete kapatılana kadar abone olduğunu ifade etti.

Telefonuna ByLock'u kimin yüklediğini bilmediğini savunan Özdemir, "Bana ait olan hattı Akif isimli bir şahsa vermek için çıkardım. Akif, hattı bir süre kullandıktan sonra bana verdi. Bir süre bu hattı ben kullandım." dedi.

Özdemir, Niğde'de örgüte ait evlerde kaldıkları bazı kişilerin isimlerini de verdi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına bu kişiler hakkında FETÖ/PDY örgütüne üye olma suçundan suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber