Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da Fetö'den Tutuklanan Kadın Futbolcu Hakim Karşısında
24 Ağustos 2017 / 17:19
Adana'da Fetö'den Tutuklanan Kadın Futbolcu Hakim Karşısında
Adana'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanan futbolcu Rümeysa Yılmaz'ın yargılanmasına başlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren Yılmaz, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencisi olduğunu ve profesyonel olarak futbol oynadığını anlattı.

Yılmaz, hakkındaki ByLock kullandığı iddialarını kabul etmeyerek "Programın çıktığı hattı hiç kullanmadım. Bu hat benim adıma kayıtlı olsa da benimle ilgisi yoktur. Adıma sahte çıkartıldığını düşünüyorum. Yine kontrol ettiğimde adıma kayıtlı birçok hat çıkartıldığını öğrendim. Sonu '20 11' ile biten ve ByLock çıktığı iddia edilen telefon hattı sözleşmesinde adresim olarak yazılan yurtta hiç kalmadım. ByLock dökümünde mesajlaştığım iddia edilen kişileri de tanımıyorum." dedi.

Üniversitedeyken kalacak yer sorunu yaşadığını söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: 

"Üniversiteye giderken tanıştığım belediye otobüsü şoförüne nerede kalabileceğimi sorduğumda o da üniversitede stant açan bir yeri gösterdi. 'Orada kalabilirsin, orası temiz yerdir' deyince ben de o standa gittim. Beni bir eve yerleştirdiler. Orada dört kişi vardı. Bunlar Suriye uyrukluydu. Değişik bölümlerde okuyorlardı. Soyadlarını bilmiyorum ancak isimleri Rava, Hint ve Ayşa'ydı. Ben bu eve ayda 200 lira para veriyordum. Ben aynı zamanda profesyonel olarak futbol oynadığım için sürekli dışarıda oluyordum. Onun için evle pek ilgim olmuyordu. Ben 1,5 sene içerisinde evde herhangi bir sohbet toplantısı adı altında herhangi bir toplantı olmadı. Sadece Birsen adlı bir kadın gelip Suriyelilerle konuşup gidiyordu."

Yılmaz, suçsuz olduğunu ileri sürerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Bu haber toplam 830 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber