Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da evleri su bastı
17 Ocak 2019 / 14:11
Adana'da evleri su bastı
Adana'da aşırı yağmur nedeniyle bazı evler ile bahçeleri göle döndü. Servis aracı suya gömüldü, mahsur kalan işçiler kurtarıldı.
Alt geçitleri su bastı 
Adana'da iki gündür etkili olan yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi. D-400 karayolu üzerinde bulunan alt geçitleri su bastı. 



Adana'da dün öğle saatlerinde başlayan yağmur, gece etkisini iyice arttırdı. Sağanak yağmur nedeniyle kent merkezinde hayat olumsuz etkilenirken, D - 400 karayolu üzerinde bulunan alt geçitleri su bastı. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, su baskının alt geçitlerdeki suyun tahliyesi için Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri çalışma gerçekleştirdi. 

Trafiğin yoğunluğunu arttırdığı bölgelerde trafik polisleri önlem alırken, yağmurun geceye kadar devam edeceği öğrenildi. 

Adana'da evleri su bastı 
Adana'da aşırı yağmur nedeniyle bazı evler ile bahçeleri göle döndü. Vatandaşlar kovayla tahliye ettikleri suyun evlerine girmesini önlemeye çalıştı.
 
Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Adana'da da etkili oluyor. Dün sabahtan itibaren başlayan sağanak yağış gece boyunca devam etti. Aşırı yağmur nedeniyle bazı evlerin bahçesini de su bastı. Vatandaşlar bahçeye dolan suların eve girmemesi için kova ile suları tahliye etmeye çalıştı. 



Saniye Tekin isimli yaşlı bir kadın da bahçesine dolan suyun evine girmemesi için mücadele etti. Her yağmurda aynı manzara ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Tekin, tek başına yaşadığını yağmur suyu ile de tek başına mücadele ettiğini söyledi. 

Servis aracı suya gömüldü, mahsur kalan işçiler kurtarıldı 
Adana’da gece boyu süren sağanak yağış nedeniyle yollar sular altında kaldı. 



Sabah servis aracının 1,5 metrelik suya gömülmesi sonucu mahsur kalan 15 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. 

Alınan bilgiye göre, gece boyu etkili olan sağanak yağış sabahın ilk ışıklarıyla etkisi arttırmaya devam etti. Sağanak yağış nedeniyle bir çok cadde ve ara sokaklar sular içerisinde kaldı. 

Sarıçam ilçesi Baki Ağaoğlu Caddesi’nde de Harun Dönmez'in kullandığı servis aracı alt geçitte biriken suya gömüldü. 1,5 metre derinlikteki sudaki araçta mahsur kalan 15 işçi ile servis şoförünün imdadına itfaiye ekipleri yetişti. 
Mahsur kalan işçiler ve servis şoförü itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Servis şoförü Harun Dönmez, uyarı levhası olmadığını belirterek, arabayla ilerlediğinde suya battığını çıkamayınca yardım istediklerini anlattı. 

Göle dönen yolda mahsur kalan otomobil kepçeyle kurtarıldı 
Adana’nın Kozan ilçesinde aşırı yağış nedeniyle su ve kanalizasyonlar taşarken otomobiller yolda kaldı. Yolda kalan bir otomobil ise kepçe yardımıyla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Şevkiye Mahallesi Güneri Caddesi aşırı yağış nedeniyle tamamen göle dönerken yolda biriken yağmur suyu nedeniyle bir otomobil mahsur kaldı. Sürücüsünün tüm uğraşlarına rağmen otomobil bulunduğu yerden çıkarılamadı. Otomobil olay yerine çağrılan kepçe yardımıyla kurtarıldı. 
Bu haber toplam 1,365 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber