Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da et ve et ürünleri denetimi
27 Kasım 2019 / 12:13
Adana'da et ve et ürünleri denetimi
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda sektörlerine yönelik bir hafta sürecek denetimlerine kesimhane ve kasaplarla başladı.

Tüm Türkiye'de başlatılan denetim seferberliği kapsamında Adana Tarım ve Orman Müdürlüğünden sabah saatlerinde hareket eden personeller, kentin çeşitli yerlerindeki kesimhane ve kasaplarda incelemelerde bulundu.

İlk olarak sucuk üretim tesisine giden ekipler burada gıdaların hijyenini ve etiketlerini denetledi. Daha sonra et işleme tesisine giden ekipler, burada da etlerin saklama ortamlarını, kesilme ve parçalama yerlerinin denetimini gerçekleştirerek toplamda 41 iş yerini denetledi.

İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gürkan Yaşar, “Gıda denetimleri 5990 Sayılı Kanunla Bakanlığımızca yapılmaktadır. Bu kapsamda da bakanlığımız denetim seferberliği başlattı. Seferberlik kapsamında 25-30 Kasım tarihleri arasında tüm Adana'da üretim yerleri denetlenecek. İlk başta et ve et ürünleriyle başladık. Daha sonra süt ve süt ürünleri üreten yerler, ekmek ve ekmek çeşitleri üreten işletmeleri, unlu mamul üreten işletmeleri, bakkalları, restoranları, okul kantinlerini, büfeleri ve kasapları denetleyeceğiz” diye konuştu.

Adana'da denetimlerin her zaman yapıldığını belirten Yaşar, “Tüm Türkiye'de bir farkındalık olması nedeniyle bu denetimleri yapıyoruz. Bugün et ve et ürünlerine yönelik denetimler yapıldı. 41 iş yerine denetim gerçekleştirdik. Bu hafta boyunca da tüm denetimlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gürkan Yaşar, vatandaşlara olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde "Alo 174 Gıda Hattı"nı arayarak ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 922 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber