Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da Eski Hakime Fetö'den Hapis İstemi
15 Kasım 2017 / 09:13
Adana'da Eski Hakime Fetö'den Hapis İstemi
Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilip tutuklanan eski hakim hakkında 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Eski Adana hakimi Kerim D. (45) hakkında yürütülen soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hazırlanan iddianame Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, örgüt üyeliğinden 15 yıla kadar hapsi istenen sanıkla ilgili olarak "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ise kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiği belirtildi.


Kerim D'nin Bank Asya'da hesabı olduğu ve hesabının banka kapatılana kadar açık tutulduğu ifade edilen iddianamede, söz konusu kişinin 2014 yılında yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesinde örgütün talimatları ve amaçları doğrultusunda çalışmalar yaptığı kaydedildi.

İddianamede sanıkla ilgili bilgi sahibi olan tanık ve şüphelilerin ifadelerine de yer verildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığında tanık olarak ifadesi alınan K.O, Kerim D'nin de aralarında olduğu bazı FETÖ/PDY mensuplarının HSYK seçimlerinde örgütün adaylarına destek verip oy istediklerini söyledi.

Kerim D. ise savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Bu haber toplam 877 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber