Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Adana'da dev uyuşturucu operasyonu
29 Eylül 2017 / 15:30
Adana'da dev uyuşturucu operasyonu
Adana merkezli 5 ilde yapılan uyuşturucu operasyonunda 37 kişi tutuklandı.

Adana merkezli 5 ilde 211 adrese, 2 bin 500 polisle, drone, helikopter ve özel harekat destekli yapılan ve 189 kişinin gözaltına alındığı "Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler" adlı uyuşturucu operasyonunda 304 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Girilen bir evde bulunan, kurutulmak üzere askıya asılmış esrar polisi bile şaşkına çevirdi. 
Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay önce Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının organizesinde Adana merkezli İstanbul, Mersin, Gaziantep ve Hatay'da 211 adreste "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarının varlığını tespit etti. Polis bir süre 5 ilde zanlıları yaklaşık 3 ay boyunca teknik ve fiziki olarak takip ettikten sonra operasyon için düğmeye bastı. Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın bizzat yönettiği ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ tarafından şehit edilen polis kardeşler "Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler" isminin verildiği operasyon şafak vakti 5 ilde 211 adreste eş zamanlı yapılan operasyonda 189 kişi gözaltına alındı.

Askıda esrar, halı ve ayakkabı kutusu içinde silah çıktı
2 bin 500 polisin katıldığı dev operasyonda polis, bir torbacı evinde yaptığı baskın sırasında girdiği bir odada gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Polis, torbacının çamaşır asar gibi esrarları ipe asıp oda içinde kuruttuğunu gördü. Polis askıda olan esrarları tek tek toplayarak el koydu. Bir başka evde ise ayakkabı kutusunda ve halı içinde ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Yapılan dev operasyonda 304 kilo esrar, 430 gram eroin, bin 817 hap, bin 62 gram kokain, bin 730 paket kaçak sigara, bir hassas terazi, 5 ruhsatsız tüfek, 3 ruhsatsız tabanca, 419 fişek, 3 bin 860 lira para ele geçirilmişti.

"Gençlerimizi zehirletmeyeceğiz"
Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız da bu dev operasyonu şafak vakti bizzat basılan adreslere gelerek takip etti. Operasyonu titizlikle yöneten Yıldız, girilen evlere gelerek ele geçirilen malzemeleri olay yerinde gördü. Yıldız, torbacıların evinden çıkan paralarının teröre aktarıldığını da söyledi. Yıldız, operasyon sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada gençlerin zehirlenmesine izin vermeyeceklerini, torbacıların kökünü kazıyacaklarını, bu tür operasyonların seri halinde devam edeceğini söyledi.

 
 
Evleri uyuşturucu merkezi yapan kadınlar tutuklandı 
Adana merkezli 5 ilde 211 adrese, 2 bin 500 polisle, drone, helikopter ve özel harekat destekli yapılan ve 189 kişinin gözaltına alındığı "Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler" adlı uyuşturucu operasyonunda adliyeye sevk edilen 25'i çocuk 2'si kadın 43 kişiden aralarında 2 kadının da bulunduğu 37 kişi tutuklandı. 

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 gün önce Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının organizesinde Adana merkezli İstanbul, Mersin, Gaziantep ve Hatay'da 211 adreste "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 189 kişiden 2'si kadın 25'i çocuk 43 kişi dün adliyeye sevk edilmişti. 
Zanlılar savcılıkta ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan aralarında 2 kadının da bulunduğu 37 kişi tutuklandı. İki kadının evlerini uyuşturucu merkezi yaptığı, genelde kadınlara esrar ve eroin sattıkları öğrenildi. Ayrıca kadınların dikkat çekmemek için malzemeleri makyaj malzemesi içeresinde verdiği ortaya çıktı.
Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber