Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da DEAŞ operasyonu
30 Ekim 2017 / 13:11
Adana'da DEAŞ operasyonu
Adana'da Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Daha sonra Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen törende ilk olarak Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, üstü açık araçla vatandaşların bayramını kutladı.


Törende konuşan Vali Demirtaş, 29 Ekim'in bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gün olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Tarih yapmaktan, tarih yazmaya fırsat bulamayan ender bir milletin mensuplarıyız. Aziz milletimizin kahramanlık destanlarıyla Orta Asya bozkırlarında başlayan tarih yolculuğumuz, Avrupa ortalarından Afrika çöllerine kadar geniş bir coğrafyaya uzanmaktadır. 94 yıl önce Sakarya'da, Dumlupınar'da ay yıldızlı bayrağın etrafında kenetlenen milletimiz, kendisine pranga vurulamayacağını o devrin işgalcilerine göstermiştir. O gün bozguna uğrayanlar, bu topraklar üzerindeki emellerinden aslında hiç vazgeçmediler. Türlü bahanelerle, oyunlarla niyetlerini açık veya gizli hep gösterdiler. Ekonomik, sosyal, siyasi ve askeri pek çok argümanı sahaya sürmekten kaçınmadılar. Oyun üstüne oyun kurdular. Plan üstüne plan yaptılar. Bunların en büyüğünü, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişiminde sergilediler. 15 Temmuz'da, Kurtuluş Savaşı'nın modern zamanlardaki iz düşümü, yeniden tezahür etti. Kurtuluş Savaşı'nda göğüs göğüse süngü savaşı verenlerle, 15 Temmuz'da atılan kurşuna karşı yürüyen, tankın önüne yatan, bombalara kulak asmayan bu vatanın yiğit evlatları arasında hiçbir fark yoktur."

Demirtaş'ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sunarken öğrenciler şiirler okudu. Geçit töreni sırasında başlayan yağmura rağmen aralarında gazi ve öğrencilerin de olduğu okullar ve dernekler, törene devam etti. Geçit töreninde askeri ve hizmet araçlarının geçişini vatandaşlar ilgiyle izledi.

Törene, kent protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Bu haber toplam 749 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber