Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da darbeyi etkisizleştiren telsiz
18 Temmuz 2016 / 15:49
Adana'da darbeyi etkisizleştiren telsiz
TRT'de bildiri okunmasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın telsiz konuşması olayın seyrini değiştirdi.

Adana'da darbe girişiminin başladığı ilk saatlerde TRT'de bildiri okunmasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın bir telsiz konuşması yaptığı, bu konuşmanın polis teşkilatı üzerinde 'çok etkili olduğu' anlaşıldı.

 
Adana'da 15 Temmuz Cuma gecesini cumartesiye bağlayan gece yaşanan sıcak saatlerde henüz olup bitenler tam olarak anlaşılmamışken, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek tüm yardımcıları ve şube müdürlerini acil toplantıya çağırdı.

TRT'de cuntacıların bildirisi okunduktan sonra ise Vali Mahmut Demirtaş polis telsiz merkezine talimat vererek 155'i arayan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı olmadığının söylenmesini istedi. Bu dakikalarda polis telsizine teknik olarak 'baskı' tabir edilen parazitlendirme yaşandı, ancak kullanılan telsizin kodu belirlenemedi.

Jandarmadan bir kişinin polis telsizinde anons yapma girişimi teknik olanak kullanılarak polislere dinletilmedi. Ardından Emniyet Müdürü Zeybek Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın konuşacağını duyurdu.

Yeldan, sık sık konuşması mandallanmasına rağmen tüm polis teşkilatına şu mesajını ulaştırdı: "İlimizde ve ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı, düzeni bozmaya girişen şahısların Türk polisi tarafından gözaltına alınması noktasında tüm birimlerimizi uyaralım. Bu kanunsuzdur, anayasal suçtur, devletimizin gücü karşısında yok olmaya mahkumdur."

Bu anonsun ardından polis teşkilatındaki tereddüt ortadan kalktı ve hassas noktalar koruma altına alınıp halkın normal yaşamanı sürdürmesi sağlandı.
Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber