Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da çevre şenliği
18 Haziran 2015 / 15:25
Adana'da çevre şenliği
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin “Adana eviniz gibi tertemiz” sloganı ile başlatılan etkinliklere katılan Adanalılar, temiz bir şehir için, Büyükşehirin desteğiyle faaliyetler düzenliyor.

İkibinevler Mahallesi’nde gerçekleştirilen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı destekli faaliyette, Aydınoğlu Sitesi sakinleri, sitelerinin bahçelerini çocuklarıyla birlikte temizledi, her bir çocuğun adının yazılı olduğu fidanlar dikildi. 
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı katkıları ile Aydınoğlu Elite Sitesi sakinleri, çevre şenliği düzenledi. İkibinevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Aydınoğlu Elite Sitesi sakinleri fidan dikti, temizlik yaptı ve farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, sitede oturan çocuklara hediyeler dağıttı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin “Adana Eviniz Gibi Tertemiz” sloganından hareketle, Aydınoğlu Elite Sitesi sakinleri, site bahçesini düzenleyerek, adeta evleri gibi tertemiz hale getirdi.
Ebeveynlerin ve çocukların birlikte hazırladığı şenlik, “Yeşil bir çevre için bir fidan dikin” sloganının gereği olarak, her çocuğun isimlerinin yazıldığı fidanların dikimi ve can suyunun verilmesiyle başladı. Çevre kirliliğine karşı çocukları bilinçlendirmek amacı ile anne babalar ellerine poşetler alarak site bahçesini çocukları ile birlikte temizlediler. Bir site sakininin beyaz bir beze çizdiği ağaç gövdesine, çocukların ellerini boyayarak çiçek yapmaları, çevre temizliğiyle ilgili farkındalık oluşturmak açısından etkili bir faaliyet oldu.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber