Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da Çamur Yağdı
09 Nisan 2015 / 09:59
Adana'da Çamur Yağdı
Adana’da gece yağan yağmurla birlikte çamur yağması, sabah işe gitmek için araçlarına binen sürücüleri şaşkına çevirdi.

Adana'da gece yağan yağmurla birlikte çamur yağması, sabah işe gitmek için araçlarına binen sürücüleri şaşkına çevirdi.

Afrika'dan rüzgarın etkisiyle gelen toz bulutları Türkiye'ye kadar taşınarak daha sonra burada yağmurlu birlikte yere inerek çamur şeklinde yağmur yağmasına neden oldu. Özellikle Adana'da çamurlu yağış etkili oldu. Akşam evlerinin ya da iş yerinin önüne araçlarını park eden sürücüler sabah kalkıp araçlarına binmek için geldiklerinde şok oldu. Araçlarının üzeri tamamen toz olan sürücüler önce araçlarını temizleyip daha sonra yola çıkmak zorunda kaldı. Sürücüler akşam aracı temiz park ettiklerini ancak sabahkalktıklarında araçlarının üzerinin tamamen toz olduğunu gördüklerini gece çamur yağdığını düşündüklerini belirterek, "Adana'da ara sıra böyle oluyor ama bu kez daha yoğun çamur yağmış" dediler.

 

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden özellikle Marmara Bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde çamur yağmuru uyarısı yapılmış, çamur yağmuruna karşı dikkatli olunması ikazında bulunulmuştu. Uzmanlara göre Türkiye'de çamurun yağmasının nedeni Afrika'dan rüzgarın etkisiyle toz bulutlarının gelmesi ve yağmurla birlikte yağması.

Bazı uzmanlar ise gökten yağan ve çamura benzeyen şeyin aslında demir iyonu olduğunu belirterek, "Nisan ayında esen muson rüzgarları Arabistan yarımadasındaki çölleri havaya kaldırır. Bu çöllerde Fe2 demir+2 iyonları bulunmaktadır. Bu demir+2 iyonları tüm dünyaya yayılır. Bu iyonlar havada şimşeklerin etkisiyle elektriklenmeye maruz kalır. Demir+2 iyonları, Fe3 demir+3 iyonu haline gelir ve yağmurlar ile birlikte yeryüzüne düşer. İşte gökten yağan çamur dediğimiz şey bu demir iyonlarıdır" dedi.

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber