Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da bir kadın terörist yakalandı
04 Ocak 2017 / 23:22
Adana'da bir kadın terörist yakalandı
Adana'da bölücü terör örgütü PKK'ya elaman kazandırmak ve kentte eylem planlamak amacıyla gelen kadın terörist yakalandı

Adana'da bölücü terör örgütü PKK'ya elaman kazandırmak ve kentte eylem planlamak amacıyla eğitim aldığı öne sürülen bir kadın terörist tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, Çukurova Üniversite'ndeki (ÇÜ) bölücü terör örgütü PKK yandaşlarını güvenlik güçlerine karşı silahlı eylemlere hazırlamak, kent genelinde izinsiz gösterileri arttırmak ve örgüte elaman kazandırmak amaçladığı ileri sürülen R.A.'nın (21), Adana'ya geldiği bilgisini aldı.

Polis ekipleri, şüphelinin şehir için yolcu taşımacılığı yapan dolmuş ya da otobüste olabileceği bilgisi üzerine, Adana genelinde toplu taşıma araçlarına yapılan denetimlerde R.A. üzerindeki sahte kimlikle, Adana Valiliği'ne yaklaşık 200 metre mesafede Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüste yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (TEM) götürülerek sorgulanan zanlının, Mardin ve Diyarbakır'da katıldığı çeşitli terör eylem suçları ile arandığı, Suriye'de silahlı ve siyasi, eğitim aldığı öne sürüldü.

 Muğla Üniversitesi'nde sınıf öğretmenliği okuduğu belirlenen R.A.'nın örgüte 2 yıl önce katıldığı ve yaklaşık 1 ay önce Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. Bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda olduğu öne sürülen şüpheli sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu haber toplam 778 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber