Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana’da adliyeye FETÖ operasyonu
09 Ağustos 2016 / 12:47
Adana’da adliyeye FETÖ operasyonu
Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü operasyonu kapsamında adliye çalışanı 5'i kadın 36 kişi gözaltına alındı.

 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, yakalanan zanlıların bazılarının, deşifre olmamak için "Bylock" programını kullandığının tespit edildiğini açıkladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün Adana Adliyesi yapılanmasına ilişkin operasyon emri verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu emir doğrultusunda şafak vakti harekete geçti. Yapılan bu operasyonda kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ekipleri FETÖ/PDY'ye finans sağladığı ileri sürülen adliye çalışanlarını alırken, terörle mücadele ekipleri ise terör örgütüne üye olarak örgüte eleman kazandırdığı iddia edilen adliye çalışanlarına gözaltı yaptı.

Polis eş zamanlı olarak 50 adrese yaptığı operasyonda 5'i kadın olmak üzere 36 kişiyi gözaltına aldı. Polis 10 kişiyi de yakalamak için çalışma başlattı. Gözaltına alınan şahısların adliyede yazı işleri müdürü, icra müdür yardımcısı, zabıt katibi, adli tıp çalışanı ve adliye memuru olarak çalıştığı öğrenildi.

Yapılan incelemede; şüphelilerin bazılarının, kendi aralarında cep telefonlarında "Bylock" isimli şifreli mesajlaşma programı kullandıkları tespit edilmiştir. Ayrıca zanlılar, adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü 
Bu haber toplam 1,092 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber