Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da 5 Gün Süren Karnavalda Tek Bir Şikayet Olmadı
07 Nisan 2015 / 12:37
Adana'da 5 Gün Süren Karnavalda Tek Bir Şikayet Olmadı
Adana'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın 90 bin kişinin katıldığı ve 80 bin kişinin de izlediği kostümlü kortej yürüyüşü ile 5 günlük etkinliklerde, polis kayıtlarına yansıyan bir tek suç unsuru oluşmadı.

Adana'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın 90 bin kişinin katıldığı ve 80 bin kişinin de izlediği kostümlü kortej yürüyüşü ile 5 günlük etkinliklerde, poliskayıtlarına yansıyan bir tek suç unsuru oluşmadı.

Bu tür etkinliklerde meydana gelen sarkıntılık, taciz, hırsızlık, yankesicilik, alkole bağlı olumsuzlukların Adana'da da yaşanmaması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş önlemler aldı. 1-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ve kentin birçok ana cadde ve bulvarlarında etkinlik düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı boyunca çoğu sivil polisolmak üzere 400 polis görevlendirildi. Yerli ve yabancı onlarca sanatçı ile birçok ünlü kişinin katıldığı Portakal Çiçeği Festivali'nde asayiş ekiplerinin yanı sıra Terörle Mücadele, Güvenlik ile Çocuk Şube Müdürlüğü'nden de ekipler görev yaptı. Sanat etkinlikleri ile konserlerin de düzenlendiği etkinliğin finalinde ise yaklaşık 90 bin kişinin katıldığı karnaval yürüyüşü yapıldı. Sular Mevkii'nde toplanan binlerce kişi birçok caddeyi aşıp, 2 kilometre yürüyerek Merkez Park'a ulaştı ve bu geçiş saatlerce sürdü. Yürüyüşü de 80 bin kişi izledi. Adana'nın 3 ana arteri yani Atatürk CaddesiZiya Paşa ve Gazi Paşa Bulvarları araç trafiğine katıldı.

KARNAVALA GÖLGE DÜŞMEDİ

Büyük coşkuyla gerçekleştirilen karnaval süresince Güven Timleri, 24 saat boyunca konser alanları ve festival etkinliklerinin gerçekleştirildiği bölgelerde halkın arasına karışarak taciz, kapkaç ve yankesici avına çıktı. Ancak festival boyunca, polis kayıtlarına yansıyan bir tek suç unsuru oluşmadı. Genellikle bu tür büyük organizasyonlarda taciz iddialarının gündeme geldiği belirtilirken Adana'da binlerce kişinin katılıp eğlendiği organizasyonda herhangi bir şikayetin söz konusu olmaması karşısında memnuniyetleri belirten Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Tek bir vukuat dahi olmaması karşısında biraz da şaşırmadık desek yalan olur. Bu sonuç sadece önlemlerimiz sayesinde değil, halkın sağduyulu ve gençlerin uygarlıkları ile sağlanmış oldu" dedi.

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber