Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da 23 Nisan etkinlikleri
23 Nisan 2018 / 19:54
Adana'da 23 Nisan etkinlikleri
Adana\'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
23 Nisan etkinlikleri, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra çocuklar ve protokol, Büyükşehir Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. 

Polis, Uğur Mumcu Meydanı'na bütün girişleri demir bariyerler ile kapattı. Vatandaşların ve öğrencilerin alana girmesi için arama noktaları oluşturuldu. Bombalı bir saldırının önüne geçmek için tören alanına çıkacak bütün yollar kamyonlar ile kapatıldı. Özel harekat polisleri de elleri tetikte bekledi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve milli direniş anısına çeşitli şiirler okudu. İsmail Hazar İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Yağmur Karanfilci'nin okuduğu "Yazılı" isimli şiir büyük beğeni topladı. 

Vali Mahmut Demirtaş, bayram nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere altın hediye ederek ödüllerini verdi. 
Hediyelerin verilmesinin ardından okullar halk oyunu ve dans gösterileri sundu.
 
 

İşitme engelli öğrencilerden oluşan halkoyunu ekibinin davul zurna eşliğinde Efe oynaması dikkat çekti. Öğrencilerin mehter takımı gösterisi de beğeniyle izlendi.

Halkoyunu gösterilerinin ardından öğrencilerin geçit töreni sonrası son bulan etkinliğe Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, komutanlar ve parti temsilcileri de katıldı.
 
Çocuk vali, başkandan "parkların güvenli olmasını" istedi 
Adana'da "temsili vali" olan ilkokul öğrencisi Tuana Gökçe, belediye başkanını telefonla arayarak parkların vatandaşlar için daha güvenli olmasını istedi.
 


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Emine Türkan İkiz İlkokulu öğrencisi Tuana Gökçe "temsili vali" olarak Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın koltuğuna oturdu. Adana Valisi olarak yapılan hizmetlerden ve çocuklara verilen değerden memnun olduğunu söyleyen Tuana Gökçe, çocuk bayramı nedeniyle valilik tarafından bir çok etkinlik yapılmasını istedi. 

Çocuk vali daha sonrada telefonla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü arayarak parkların vatandaşlar için daha güvenli ve dinlenebilecekleri bir yer haline getirilmesi talimatını verdi. 

Adana Valisi Demirtaş ise çocuk valinin özgüveninin çok iyi olduğunu, koltuğa yakıştığını söyledi. Daha sonra Vali Demirtaş çocuk valiye hediyeler verdi.
 
Sözlü, makam koltuğunu Ecem Ecrin Aydoğdu’ya bıraktı 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna bu yıl Sarıçam ilçesindeki Bilge Kağan İlkokulu öğrencisi Ecem Ecrin Aydoğdu oturdu. 

Minik Başkan Aydoğdu’nun Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye talimatı okulunun çevre düzenlemesinin yapılması ve öğrencilerin rahatça oyun oynayabilecekleri bir alan tesis edilmesine dair oldu. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise minik Başkan Aydoğdu’ya talimatlarının harfiyen yerine getirileceğinin sözünü vererek 24 Nisan Salı günü sabah saat 09.00’da park ve bahçeler daire başkanının kendilerini okulda ziyaret edeceğini ve gerekeni yapacağını ifade etti. 

Başkan Hüseyin Sözlü, temsili makam koltuğu devrinin gerçekleşmesinin ardından minik Başkan Aydoğdu’ya küçük hediyeler takdim etti ve ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
“Ortaokul ve liseyi köyümden şehre gide gele bitirdim. Cumhuriyetin kazanımı ile 15 yıl belediye başkanı olarak görev yaptım ve özgür irademle Adana’ya aday oldum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetinin nimetleri ile nimetlendik bunu inkar etmek ihanettir. TBMM’nin kuruluşunun 98’nci yıl dönümü bugün. 23 Nisan denildiğinde çocuklara armağan edilen bayram ama bu bayramın asıl meselesi TBMM’nin kuruluş müjdesidir. Bu meclis demokratik kültürü ile Cumhuriyeti kurmuş bu meclisi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Burada sınıf imtiyazı yok cumhuriyetin kazanımıdır bunlar bize. Yarın kızımız da Adana’nın belediye Başkanı olacaktır bizim başardıklarımızın daha büyüğünü bu çocuklar başaracaklardır.”
Bu haber toplam 1,571 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber