Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da 21 Bin 812 öğreniye tablet
22 Mayıs 2015 / 13:51
Adana'da 21 Bin 812 öğreniye tablet
FATİH Projesi kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi.

Adana’da Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında tüm okullarda 2015 Mayıs ayı itibariyle toplam 4 bin 707 etkileşimli tahta kurulumu, bin 82 adet çok fonksiyonlu yazıcı ve 21 bin 812 öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen FATİH Projesi kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi. Adana’daki tören ise Seyhan ilçesindeki Turgut Özal Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ve kent protokolünün katılımıyla gerçekleşen törende ilk olarak Vali Büyük ve beraberindekiler, lise öğrencilerinin TÜBİTAK sergisini gezdi.
Ardından törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, FATİH Projesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, okullardaki teknolojiyi iyileştirmek ve bilim teknolojisi araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha etkin kullanımını sağlamak amacıyla başlatıldığını belirtti.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki tüm okullardaki dersliklere etkileşimli tahta ve internet ağ yapısı ağlanacağını anlatan Akpınar, 2015 Mayıs ayı itibarıyla Adana’da toplam 4 bin 707 etkileşimli tahta kurulumu ile bin 82 adet çok fonksiyonlu yazıcı, 21 bin 812 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldığını kaydetti. Akpınar, tüm okulların etkileşimli tahta dağıtım ve montajları ile ağ altyapısı kurulum işlemlerinin bu yıl içerisinde tamamlanmasının plandığını, çalışmaların tamamlanmasının ardından her yıl 9. Sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere düzenli olarak tablet yardımı yapılacağını kaydetti.
Adana Valisi Mustafa Büyük ise çağın teknolojisinden yararlanarak bir eğitim materyalı olarak kullanılması yönünden, FATİH Projesi’nin çok önemli olduğunu kaydetti. Öğrenci ve öğretmenlerin projeden yararlanarak bilgilerini geliştirdiklerini belirten Büyük, ifadelerinde şu görüşlere yer verdi: “Okula geldiğimiz saatten bu tarafa gördüğümüz projelerle aslında gençlerimizin nasıl büyük bir heyecanla, bilgiyi öğrenme, geliştirme, yeni şeyler yapma noktasındaki proje üretme gayretlerinden büyük mutluluk duyuyorum. Okulunuzun ismi çok önemli. Bir devlet adamı, eski bir cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan okulumuz, onun ufku gibi, onun toplumu iyileştirme, yeni hedefler verme, çağın gerektirdiği seviyeye yükselme noktasında gayretlerini mutlaka bu isimle birlikte öğrencilerimiz de etkilenerek geliştireceklerdir.”
Bu haber toplam 667 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber