Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Adana'da '19 Mayıs' coşkusu
22 Mayıs 2017 / 09:20
Adana'da '19 Mayıs' coşkusu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 98'inci yılında Adana'da coşkuyla kutlandı.

Adana'daki kutlamalar Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. Öğrenciler, yaklaşık 120 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla Adana Büyükşehir Belediye Bandosu'nun seslendirdiği İzmir Marşı eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı'ndaki kutlama alanına geldi. Bando tören alanına girişte ve daha sonra bir süre İzmir Marşı çaldı. Tören sırasında da ses sisteminden sık sık İzmir Marşı okundu. Marşa alanı dolduran öğrenciler de hep bir ağızdan eşlik etti.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş halkın bayramını kutladı. Daha sonra halkoyunu, jimnastik, karate gösterileri yapıldı.

Engelli öğrencilerin Atatürk fotoğraflı tişörtle yaptıkları gösteri beğeni topladı. Engelli çocukların yakınları onları cep telefonu kameralarıyla görüntülemek için birbiriyle yarıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bir basın mensubundan fotoğraf makinesini alarak engelli çocukların gösterisini çekti. Vali Demirtaş, bayram nedeniyle yapılan resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Tören sırasında bir kadın baygınlık geçirince, alanda bulunan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yanı sıra AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda komutan katıldı.

Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber