Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da 15 Temmuz etkinlikleri
17 Temmuz 2017 / 16:37
Adana'da 15 Temmuz etkinlikleri
Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Adana'da yapılan etkinlikler...
SOLUNUM CİHAZIYLA MEYDANLARA İNDİ
Adana'da yaşayan solunum cihazlarına bağlı yatalak ALS hastası Yasin Asma, ailesinin desteğiyle tekerlekli sandalyede 15 Temmuz Destanı kutlamalarına katıldı.
5 yıl önce Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanan Yasin Asma, Adana Valiliği'nin kendisine tahsis etmiş olduğu özel ambulans ile 15 Temmuz Destanında, demokrasi nöbeti tutmak için, nöbetin gerçekleştiği alana katıldı.
112 sağlık ekipleri, Yasin Asma demokrasi nöbetini tuttuğu süre zarfında yanından kalarak sağlık durumunu sürekli kontrol etti.
ALS hastası Yasin Asma, kızı Sevra Asma'nın yardımıyla şunları aktardı: "Sizler ile birlikte aynı ortamda destan yazan bir milletin yürekleri ile tanklara karşı duruşunu simgeleyen bu atmosferde aynı havayı soluduğum için kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum. Sayın Valim bu gibi ortamlarda bulunmak bana son derece iyi geliyor" dedi.
Daha sonra Yasin Asma, ailesiyle birlikte 15 Temmuz Demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.
 
YARGI ÇALIŞANLARI VE MENSUPLARINDAN 15 TEMMUZ YÜRÜYÜŞÜ
Adana Adliyesi'nde görev hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile yargı çalışanları ve aileleri, ellerinde bayraklar ve açılan dev bir Türk bayrağı altında yürüyerek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü etkinliğine katıldı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığının organize ettiği yürüyüşe Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Başsavcı vekilleri, mahkeme başkanları, hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile yargı çalışanları ve aileleri katıldı.
Adana Adliyesi önünde toplanan yargı mensubu ve çalışanları ile aileleri, "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz" yazılı pankart ve açılan dev Türk bayrağı eşliğinde yürüyüşe başladı. Kırmızı beyaz şapka takan ve ellerinde bayrak taşıyan hakim ve savcılar ile adliye çalışanları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü etkinliklerinin yapıldığı Merkez Park'a kadar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak yürüyüp burada toplanan vatandaşlarla bir araya geldi.
Etkinlikle protokol üyeleriyle birlikte kürsüye çıkıp halkı selamlayan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, burada yaptığı konuşmada,15 Temmuz günü milletin demokrasiye, vatanına, geleceğine ve devletine sahip çıktığını söyledi. 

Yeldan, "15 Temmuz günü hiçbir şekilde Türk milletine boyunduruk vurulamayacağına dair dünyaya en büyük mesaj verilmiştir. Sermayesi yalan, hile ve ihanet olan alçak FETÖ terör örgütüne karşı milletimiz en büyük şamarı vurmuştur. Ve onun efendileri, bir daha hiçbir zaman Türk milletine ve onun vatanına ve devletine karşı, hiçbir şey yapamayacağını anlamıştır. Sizler bugün demokrasimize sahip çıkıyorsunuz. Bu meydanda bulunan tüm Adanalıları şükranlarımı arz ediyorum. 15 Temmuz günü vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 
TGF ADANA'DA 15 TEMMUZ BASIN SERGİSİ AÇTI
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Anadolu Basını'nda, 15 Temmuz Hain Kalkışma'sının haberlerinin yer aldığı 15 Temmuz Basın Sergisini açtı.
Avrasya Radyo Televizyon ve Gazeteciler Birliği'nin katkılarıyla Adana Büyük Sürmeli Oteli Akdeniz Salonu'nda açılan sergi, bir yıl önce ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin neden olduğu hazin tabloyu bir kez daha tüm çıplaklığı ile ortaya koydu.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde yapılan 53. TGF Başkanlar Konseyi toplantısı kapsamında açılan sergi, Anadolu basınının, darbeye karşı aldığı cesur tavrı göstermesi açısından da önem taşıdı.
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, açılışta yaptığı konuşmada, "Yerel basınımız, hain darbe girişimi karşısında verdiği tarihi sınavla yüz akımız olmuştur. Gerek milli ve manevi değerler konusunda, gerekse demokrasi ve özgürlükler konusunda her zaman hassasiyet gösteren Anadolu basını, bundan böyle de vatanperver saflarda yer almaya devam edecektir. Bir kez daha şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. Allah güzel ülkemizi böylesine hain ihanetlerden korusun" dedi.
 
KOZAN'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ
Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle Adana'nın Kozan ilçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri düzenlendi. Kozan Kaymakamlığının koordinesinde yapılan 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşüne vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile katıldı.
Turgut Özal Bulvarından başlayan yürüyüş Türk Büyükleri Meydanına kadar devam etti. Yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ile katılan vatandaşlara mehteran takımı eşlik etti.
 
Türk Büyükleri Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunması, protokol konuşmaları ile devam eden etkinlik günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, 15 Temmuz ile ilgili tiyatro oyunun sergilenmesi, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sinevizyon gösterisi ve mehteran gösterileri ile sürdü.
Vatandaşlar, Türk Büyükleri Meydanında demokrasi nöbeti tutmaya başladı.
 
Vatandaşlara Karpuz Dağıtıldı
Adana'nın Kozan ilçesinde 15 Temmuz hain Fetö darbe girişiminin 1. yıl dönümü nedeniyle ilçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen milli birlik ve demokrasi yürüyüşüne katılan vatandaşlara karpuz ikramında bulunuldu.
Kozan Yaş Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş ve iş adamı Ekrem Şahin tarafından 3 kamyon yaklaşık 25 ton karpuz yürüyüş öncesi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.
Etkinliğe ilçedeki tüm oda başkanları ve sivil toplum kuruluşları da katılarak destek verdiler. Üç kamyon karpuz yürüyüşe katılan ve yoldan geçen vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.
Kozan Yaş Sebzeciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş; "15 Temmuz ile ilgili şehit ve gazilerimiz anısına vatandaşlarımıza karpuz ikramında bulunuyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabırlar diliyoruz" dedi.

 

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber