Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da 121 Kişi Tutuklandı, 90 Kişi Gözaltında
04 Ağustos 2016 / 14:22
Adana'da 121 Kişi Tutuklandı, 90 Kişi Gözaltında
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Adana’da bugüne kadar toplam 121 kişinin tutuklandığını, aralarında iş adamı, öğre

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Adana'da bugüne kadar toplam 121 kişinin tutuklandığını, aralarında iş adamı, öğretmen, polislerin de bulunduğu 90 kişinin de gözaltında olduğunu açıkladı. Yeldan, soruşturmanın yegane amacının örgütün kamuya sızan elemanlarının tespit edilip ayıklanması ve yargısal sürecin işletilmesi olduğunu, bu yapıyla ilgisi ve bağı bulunmayanların endişelenmemesi gerektiğini belirtti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında, bugüne kadar tutuklanan, gözaltına alınan, hakkında adli kontrol kararı verilen şüphelilere yönelik bilgiler paylaşıldı. Buna göre,

HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan ve hakkında gözaltı kararı verilen 67 şüpheli hakim ve Cumhuriyet savcısından 54'ü tutuklanırken, 13'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Soruşturma kapsamında halen 5 yargı mensubunun ise arandığı öğrenildi.

Yine darbe soruşturması çerçevesinde terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen 33 asker, 20 emniyet mensubu, 1 vali yardımcısı, 2 basın mensubu, 1 zabıt katibi, 10'u da değişik meslek gruplarında olmak üzere toplam 67 kişi daha tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında 69 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Soruşturma kapsamında ayrıca FETÖ/PDY örgüt mensuplarının üyesi olduğu değerlendirilen Aktif-Eğitim Sen Adana Şubesi'nde yöneticilik ve idarecilik görevlerinde bulunan 24 öğretmen, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü'nde terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu saptanan 23 personel,

FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağladığı belirlenen 28 iş adamı ve esnaf,

örgüt üyesi oldukları iddiasıyla 15 şüpheli emniyet mensubu olmak üzere toplam 90 kişinin gözaltında olduğu, 1 kişi hakkında ise yakalama kararı bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan; DAEŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında eylem hazırlığı içinde olduğu iddia edilen 20 şüpheli yakalandı.

"Öncelikli amacımız örgüt üyelerinin tespiti ve eylemlerinin ortaya çıkarılması"

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi veren Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, soruşturma çerçevesinde toplam 121 kişinin tutuklandığını söyledi. Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Başsavcı Yeldan, "Amacımız öncelikli olarak kamuya sızan FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin tespiti ve eylemlerinin ortaya çıkarılmasıdır. Adana'da, bu örgütün asker içindeki yapılanması, bunun sivil ayağı, il imamları, abileri diye adlandırılan çatısı önemli ölçüde tespit edilmiştir. Toplanan ve ele geçirilen delillerle birlikte soruşturma bu yönde genişletilerek devam etmektedir. FETÖ/PDY terör örgütü ile organik bağı bulunmayan, bu yapıyla ilgisi bulunmayan kamu çalışanları, sanayici, iş adamları ve diğer vatandaşlarımızın endişe etmesine, kaygılanmalarına gerek yoktur. Soruşturmadaki yegane amacımız, örgütün kamuya sızan elemanlarının tespit edilerek ayıklanması ve bu kişilerle ilgili yargısal sürecin işletilmesidir" diye konuştu. 

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber