Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana BTÜ ilk mezunlarını verdi
23 Haziran 2014 / 23:31
Adana BTÜ ilk mezunlarını verdi
Adana BTÜ 2013-2014 akademik yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

 Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinden 2013-2014 akademik yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.


Üniversitenin ilk Yüksek Lisans mezuniyet töreni olma özelliği taşıyan ve Yeşiloba Yerleşkesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü evsahipliğinde gerçekleştirilen törene başta Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Genel Sekreter Osman Arık, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sertaç Özer, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fatma Nur İplik, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezun öğrenciler ile aileleri katıldı.

İlk mezuniyet töreni olması sebebiyle yoğun katılımla gerçekleşen törende, Gıda Mühendisliği, Girişimcilik ve Yönetim ve Organizsyon programlarından mezun olan öğrenciler adına ilk konuşmayı Yönetim ve Organizasyon Programı mezunu Abdülkerim Arıkan yaptı.

Üniversitenin ilk mezunları olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Arıkan, kendilerini Adana BTÜ’nün fahri temsilcileri olarak gördüklerini söyledi. Arıkan, “Bize burada bulunma ve bu gururu yaşama imkanı sağlayan; kendini sürekli yenileyen, girişimci ve sorgulayıcı mezunlar yetiştirmeyi kendine görev edinmiş, pratik ile uygulamayı birleştiren, kısa zamanda markalaşan, ilk mezunları olmaktan gurur duyduğumuz, başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, tüm Adana BTÜ ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Girişimcilik programı mezunlarından Esra Özden, hayatının en gururlu anlarından birini yaşadığını dile getirdi. Özden, “Hem Adana BTÜ’nün ilk mezunlarından biri olmanın, hem de çalışma yaptığım alana çok uygun bir program olan “Girişimcilik” programını bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Girişimcilik, ülkemizin gelişiminde önemli bir unsurdur. Bu bakımdan Adana BTÜ’de Girişimcilik programının açılması büyük önem ve anlam ifade etmektedir. Böylesine güzel ve yeni bir üniversitede, genç ve dinamik bir akademisyen topluluğundan ders almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüksek Lisans eğitimi sürecinde buradaki paylaşımlarımızı asla unutmayacağım. Bize bu gururu yaşatan tüm Adana BTÜ ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Enstitü Müdürleri adına bir konuşma yapan Adana BTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fatma Nur İplik, üniversitenin öğrencileri, akademik ve idari kadrosuyla her geçen gün daha da büyüyüp geliştiğini söyledi.

Doç Dr. İplik, “Gelecek yıllarda sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni Yüksek Lisans ve Doktora programları açılacaktır. Toplumun her kesimine hizmet eden üniversitemiz kısa zamanda güzel başarılara imza atmıştır ve atmaya devam edecektir. Başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Doç. Dr. İplik mezun öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Sizler, ilk mezunlarımız olarak ailemizin bir parçası oldunuz. Her şeyin ilkini beraber yaşadık ve güzel bir arkadaşlık ortamı oluşturduk. Aldığınız eğitimin tüm yaşamınız boyunca faydalı olmasını diliyorum. Sizlerden aldığımız geribildirimler doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Hepinize mutlu ve başarı dolu bir hayat diliyorum” şeklinde konuştu.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy törende yaptığı konuşmada, ilk Yüksek Lisans mezunlarını vererek önemli bir kilometre taşını geride bıraktıklarını belirtti. Prof. Dr. Ersoy, “Bugün ben de en az mezun olan öğrencilerimiz kadar heyecanlıyım. Bu güzel tabloya tanıklık etmekten ve bu heyecanı paylaşmaktan dolayı onur duyuyorum. Yol haritamızda kendimize belirlediğimiz hedeflerden birisi de Yüksek Lisans ve Doktora çeşitliliğini arttırmaktır. Gelecek yıllarda lisans programları kadar Yüksek Lisans ve Doktora programlarını da arttırarak tam bir Araştırma-Geliştirme üniversitesi haline geleceğiz. Her gün ailemize yeni değerler katıyoruz. Biliyoruz ki eğitime yapılan yatırım, yatırımların en önemlisidir”
ifadelerini kullandı.
 
Mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ersoy, “Hangi işi yaparsanız yapın, o işte en iyi olmayı hedefleyin. Kendinize güvenin, girişimci ve araştırmacı olun. Öğrenmekten hiçbir zaman korkmayın. Üniversitemiz sizlerle bağlarını asla koparmayacak. Kapımız sizlere her zaman açık. İleride sizlerin başarı hikayelerinizle gurur duyacak, moral bulacağız. Nitelikli, donanımlı, ulusal ve uluslararası rekabet eden mezunlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Bugün burada mezun olan tüm arkadaşlarımızı tek tek kutluyorum. Ayrıca bu yolda omuz omuza yürüdüğümüz Sayın Rektör Yardımcıma, Enstitü Müdürlerimize, ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başarıya giden yolda rehberiniz “bilim” ışığınız “teknoloji” olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler diplomalarını Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Enstitü Müdürleri Doç. Dr. M. Sertaç Özer ve Doç. Dr. Fatma Nur İplik’in ellerinden aldılar. Diploma töreninin ardından geleneksel kep atma töreni gerçekleştirildi. Törenin sonunda katılımcılar üniversite bahçesinde yapılan kokteylde eğlenceli vakit geçirdiler.
Bu haber toplam 517 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber